Paštetas yra lengvas pagaminti, bet labai skanus pagardas, kurį galima naudoti labai įvairiai – tepti ant mėgstamos šviežios duonos, naminės duonelės, trapučių, brioche, valgyti su kitais pagardais. Šis Alfo receptas padarys vaizdo ir skonio įspūdį ir aistringiems pašteto mėgėjams, ir tiems, kurie iki šiol paštetą nelabai mėgo. Švelniai karstelėjęs švelnios tekstūros paštetas tobulai dera su saldžiarūgšte gaiva. Tinka ir šventėms, ir gardesnei kasdienybei sukurti.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
8–10 asm.
Gaminimo laikas: 30 min.
Šaldymas: 2–3 val.
Paštetui pagaminti reikia:
70–90 g nealkoholinio baltojo vyno
20 g želatinos
180 g ROKIŠKIO sviesto „Naminis“
2 didelių svogūnų
4–5 skiltelių česnako
500 g LAPINO PUOTA ančiukų kepenėlių
Keleto šakelių čiobrelių
3 laurų lapų
500 ml Jūsų mėgstamo nealkoholinio konjako arba brendžio
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos
200 ml SUKČIUS natūralaus vištienos sultinio
300 g šaldytų uogų mišinio
1 citrinos žievelės
Keleto šviežių mėtų lapelių

Ant želatinos užpilkite nealkoholinio baltojo vyno, išmaišykite ir palikite išbrinkti apie 10 min.
Keptuvėje ištirpinkite pusę pakelio ROKIŠKIO sviesto „Naminis“. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir sudėkite į keptuvę. Kepkite, nustatę vidutinę kaitrą, kol taps minkšti ir skaidrūs. Suberkite smulkintus česnakus, išmaišykite ir dar šiek tiek pakepinkite. Supilkite į trintuvą.
Į tą pačią keptuvę sudėkite likusį ROKIŠKIO sviestą ir LAPINO PUOTA ančiukų kepenėles. Apkepinkite iš abiejų pusių apie 3–4 min. Suberkite čiobrelius ir laurų lapus, išmaišykite.
Į keptuvę supilkite nealkoholinį konjaką arba brendį ir iš karto uždekite. Patroškinkite apie 5 min. Pagardinkite juodaisiais pipirais ir druska.
Išimkite prieskoninių žolelių kotelius, supilkite į trintuvą su kepintais svogūnais, užpilkite SUKČIUS natūraliu vištienos sultiniu ir sutrinkite iki vientisos masės. Išpilkite į formelę ir sudėkite į šaldytuvą šiek tiek sustingti.
Į prikaistuvį suberkite šaldytas uogas, įpilkite 50–70 g nealkoholinio baltojo vyno, įtarkuokite citrinos žievelės ir pagardinkite žiupsneliu druskos. Sudėkite išbrinkusią želatiną ir ištirpinkite. Nuimkite nuo ugnies. Masę atšaldykite ir užpilkite ant pašteto. Palaikykite šaldytuve apie 2 val.
Prieš patiekdami paštetą papuoškite šviežiais mėtų lapeliais.
Prenumeruokite naujienlaiškį DABAR ir gaukite DOVANĄ – Alfo online kulinarinius kursus
99 KULINARINIAI TRIUKAI !
Gardžių atradimų.