Šiek tiek subtiliau nei obuolių pyragas, o papuošus (ir, žinoma, pagardinus) maskarponės ir obuolių kremu šie keksiukai tampa panašūs į gražią valgomą dovaną. Pasilepinkite ir palepinkite.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
18 vnt.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 40 min.
Orkaitės t-ra 170 °C
Keksiukams su obuoliais pagaminti reikia:
300 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
150 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
Žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
250 ml pieno
100 g ištirpinto sviesto
2 obuoliai
Kremui:
2 obuoliai
200 g maskarponės sūrio
100 ml grietinėlės
1 šaukštelis prieskonių meduoliams
1 šaukštas DANSUKKER miltelinio cukraus
1. Obuolius supjaustykite kubeliais. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, druska.
2. Kiaušinius sumaišykite su pienu ir sviestu. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sumaišykite kartu miltų ir kiaušinių mišinius, pabaigoje įmaišykite obuolius. Ilgai nemaišykite – tik tiek, kad viskas susijungtų.
3. Sudėkite tešlą į paruoštas keksiukų formeles. Kepkite apie 30 minučių 180 °C temperatūroje. Ar keksiukai iškepę, patikrinkite mediniu iešmeliu.
4. Obuolius, skirtus kremui, iškepkite ir pertrinkite per sietelį. Maskarponę išplakite su DANSUKKER milteliniu cukrumi ir grietinėle. Pabaigoje įmaišykite obuolių tyrę ir prieskonius meduoliams.
5. Keksiukus puoškite kremu ir obuoliais iš obuolių uogienės.
Gardžių atradimų.