12 vnt.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 20 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
200 g šokolado
200 g sviesto
4 kiaušinių
200 g cukraus
100 g miltų
Druskos
Aviečių
250 g maskarponės
200 ml grietinėlės
Šaukšto miltelinio cukraus
30 ml espresso kavos
Uogų papuošimui
1. Ištirpinkite šokoladą su sviestu. Sumaišykite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Po vieną įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Pabaigoje suberkite miltus.
2. Paruošiame keksiukų formeles, supilame į jas tešlą, ant viršaus dėkite uogas, jas šiek tiek įspaudžiant į vidų. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje 180 °C 20 minučių.
3. Išimkite iš orkaitės, aušinkite formoje.
4. Grietinėlę išmaišykite su maskarpone, supilkite kavą cukraus miltelius. Kremą dosniai spauskite ant keksiukų, viršų papioškite uogomis.