top of page

Keksas su mėlynių kremu


Keksas su mėlynių kremu, vmg receptas

8-10 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 1 val.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 250 g miltų

  • 70 g krakmolo

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 150 g sviesto

  • 2 šaukštelių tarkuotos citrinos žievelės

  • 150 g cukraus

  • 4 kiaušinių

  • 100 ml natūralaus jogurto

  • 30 ml citrinos sulčių

  • 100 g šaldytų mėlynių

  • Minkšto sviesto (formai patepti)

Kremui:

  • 100 g maskarponės

  • 1 šaukšto miltelinio cukraus

  • ¼ šaukštelio maltos vanilės

  • 50 g tiršto graikiško jogurto

  • 50 g šaldytų mėlynių

1. Sumaišykite ir persijokite miltus su krakmolu ir kepimo milteliais.

2. Minkštą sviestą su citrinos žievele išsukite iki purios masės, pamažu pildami cukrų. Kai sviestas ir cukraus susijungs, po vieną įmuškite kiaušinius. Po to supilkite jogurtą, o galiausiai – citrinos sultis.

3. Suberkite dalį miltų mišinio, lengvai permaišykite, o po to suberkite likusius miltus. Sumaišykite tik tiek, kad susijungtų ingredientai. Pabaigoje suberkite šaldytas uogas (uogų neatšildykite).

4. Sukrėskite tešlą į pateptą sviestu stačiakampę keksinę formą.

5. Kepkite apie valandą iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Aušinkite formoje apie 10 min., po to atsargiai išimkite ant grotelių. Jei norėsite pertepti keksą, ataušinkite jį visiškai, nes priešingu atveju kremas „nuplauks“.

6. Kremui suplakite maskarponę su milteliniu cukrumi ir malta vanile, po to sumaišykite su jogurtu.

7. Maskarponės kremu gausiai patepkite kekso viršų ir užberkite uogų.

Naujausi įrašai

bottom of page