Reikia:
2 baklažanų
5 paprikų
4 mėsingų pomidorų
Aliejaus
Ryšelio kalendros
2 svogūnų
100 g sviesto
Druskos
Fetos (patiekti)
Kaitlentę galite įsigyti pigu.lt
Baklažanus, paprikas ir pomidorus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pašlakstykite aliejumi ir šaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite daržoves apie 45 min. – kol suminkštės.
Išimkite, sudėkite į sandariai uždaromą indą ir palaikykite 10–15 min. O po to nulupkite.
Svogūnus smulkiai supjaustykite, dėkite į keptuvę su ištirpintu sviestu ir pakepinkite, kol svogūnai taps gražios aukso spalvos.
Daržoves supjaustykite patogiais valgyti gabaliukais, sudėkite į keptuvę ir kepkite 15–20 min. Įberkite druskos.
Patiekdami pabarstykite feta ir kalendromis.
Skanaus!