2 asm.
Gaminimo laikas: 15 min.
Kataloniškai skrudintai duonai su pomidorų pagardu pagaminti reikia:
1 pailgos kvietinės duonos (čiabatos stiliaus)
3–4 šaukštų ypač gryno alyvuogių aliejaus
1–2 mėsingų pomidorų
2–3 skiltelių česnako
Žiupsnelio druskos
1. Supjaustykite duoną, lengvai apšlakstykite aliejumi ir apskrudinkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 5–7 min. (orkaitėje 15 min.).
2. Pomidorus susmulkinkite elektriniu trintuvu.
3. Paskrudintą duoną įtrinkite česnaku, gausiai užtepkite pomidorų mase. Pagardinkite druska ir alyvuogių aliejumi.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Gardžių atradimų!