top of page

Katalonietiška tortilija su baklažanais (Receptas)

Pagal katalonietišką receptą gamintą tortiliją su baklažanais galima vadinti ir pyragu, ir omletu. Skanu valgyti ir karštą, ir šaltą. Lengva pagaminti.

VMG receptai_tortilija su baklažanais_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

2 asm.

Gaminimas 30 min.

Zzz 15 min.


Katalonietiškai tortilijai su baklažanais pagaminti reikia:

  • 1 didelio arba 2 mažų baklažanų

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (kepti)

  • 4 kiaušinių

  • Mėgstamų žalumynų (patiekti)

  • tortilijų

  1. Baklažanus supjaustykite 0,5 cm storio riekelėmis, pasūdykite ir palaikykite 10–15 min., kad išsiskirtų skystis. Nusausinkite baklažanus.

  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite baklažanus – jie turi būti auksinės spalvos.

  3. Išimkite baklažanus, tortiliją kepsite kitoje keptuvėje.

  4. Į 22 cm skersmens keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite visas baklažano riekeles. Kiaušinius suplakite šakute ir supilkite ant baklažanų. Kepkite, kol iškeps tortilijos apačia.

  5. Tuomet tortiliją apverskite. Tai galite padaryti panaudodami lėkštę arba keptuvės ar puodo dangtį. Uždenkite keptuvę dangčiu, apverskite taip, kad kiaušinienė atsidurtų ant dangčio, tuomet atsargiai ją nustumkite į keptuvę. Taip keps buvęs viršutinis sluoksnis.

  6. Iškepusią tortiliją patiekite su mėgstamais žalumynais.


Skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page