top of page

Kas pusryčiams? Svečiuose – asmeninis treneris Paulius Ratkevičius

Kas pusryčiams? Nauja rubrika, kurioje kartą per mėnesį pusryčiausime kartu su jos svečiu.

Naują rubriką atidaro Paulius Ratkevičius – asmeninis treneris, kūno rengybos čempionas, sąmoningumo praktikų mokytojas, knygos NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI bendraautorius ir žmogus, kuris tiesiog mėgsta skaniai pavalgyti. 


Paulius Ratkevičius_interviu
VMG nuotr.

Pauliau, kas tau svarbiau – pusryčiai ar vakarienė? 

Pusryčiai – labai svarbus dienos valgis, visada labai laukiu ir mėgaujuosi. Man labai patinka pusryčiauti. Ir kadangi pusryčiauju visada labai skaniai, drįsčiau sakyti, kad man jie svarbesni nei vakarienė, nors jos irgi niekada nepraleidžiu. 


Dauguma žmonių su nostalgija prisimena vaikystės pusryčius. O Tu? 

Nejaučiu jokios nostalgijos, nes aš ir dabar pusryčiauju taip skaniai, kaip tik galiu įsivaizduoti. Mano pusryčiai man yra tobuli. Turiu kelis pusryčių variantus: pirma, grikiai su kiaušiniais, antra, blynai širdelės, baltyminiai blynai ir avižinė košė. Toks yra man pusryčių TOP'as, kai valgau namuose. Jeigu esu kelionėje, visada tosteryje pasiskrudinu batoną, užsidedu kumpio ar sūrio ir valgau su virtais arba keptais kiaušiniais. Namuose taip niekada nevalgau, net batono mano virtuvėje niekada nebūna. 


Kas yra tie baltyminiai blynai? Koks jų receptas?

Šiokiadieniais valgau širdelių blynus, jiems pagaminti reikia: 2 kiaušinių, dviejų bananų, vieno šaukšto speltos miltų, vieno kaušelio (15 g) vanilinio skonio proteino miltelių, vieno arbatinio šaukštelio riešutų sviesto ir vieno arbatinio šaukštelio Ceilono cinamono. Viską sublenderiuoju ir kepu širdelių keptuvėje. Super skanūs saldūs blynai – pats geriausias pasirinkimas smaližiui. O savaitgalio blynus gaminu iš maisto papildų baltyminių blynų mišinio. Įpilu vandens, išmaišau ir kepu. Greita, paprasta, skanu.


Kava, arbata, vanduo? 

Vos nubudęs išgeriu pusę litro vandens. Per dieną jo išgeriu nuo dviejų iki trijų litrų. Kavos atsisakiau prieš keturis metus, nes ji man labai staigiai duoda energijos, o paskui labai staiga ją visiškai “atima”. Kava man netinka. O arbatą mėgstu visokią: ir juodą,  ir žalią, ir žolelių. 


Ar dažnai išeini pusryčiauti į miestą? 

Pusryčiauti – labai retai. Bet jau jeigu išeinu, visada valgau Benedikto kiaušinius.  


Jeigu reikėtų atsisakyti pusryčių, iškeisti juos į kokį nors sportą, pratimą, veiklą. Į ką iškeistum?  

Nekeisčiau pusryčių į nieką. Bet jeigu tikrai tikrai nebūtų kito pasirinkimo, keisčiau tik į tinklinį arba slidinėjimą. Tai dvi mano aistros. 


Paulius Ratkevičius ir Alfas Ivanauskas
VMG nuotr.

Ką veiki pusryčiaudamas? Skaitai, skrolini, žiūri televizorių?

Stengiuosi kuo daugiau dalykų savo gyvenime daryti sąmoningai, todėl jau kurį laiką nesinaudoju telefonu ir nežiūriu jokių vaizdo įrašų, kai valgau. Stengiuosi susikoncentruoti į maistą ir juo mėgautis, būti čia ir dabar, patirti kuo daugiau malonumo. Būna, žinoma, kad pavargęs galvoju, kaip gera būtų pažiūrėti kokį video, bet stengiuosi susivaldyti. 

Valgymo malonumas skrolinant nueina į antrą planą, o kai mėgaujuosi maistu, labai jaučiu, kaip verta ir kodėl verta juo mėgautis.


Kokią mankštelę visiems žmonėms reikėtų padaryti prieš pusryčius?

Prasukti sąnarius ir atlikti bent kelis mobilumo pratimus. Tai išjudina kūną. 


Reikia ar nereikia pasiauginti nestorą riebalinį sluoksnį žiemai?

Norėčiau riebaliukų žiemai nepriaugti, bet man nepavyksta. Visada priaugu 2-3 kg, kuriuos vasarą visada numetu. Man tai vyksta natūraliai: ateina šaltesnis sezonas, noriu daugiau valgyti ir valgau. Nenoriu kankintis, todėl priaugu ir vėl numetu: nesuku dėl to galvos.  

Šaltuoju sezonu labai svarbu išlaikyti sporto ir mitybos pusiausvyrą ir jeigu tai pavyksta, nieko tokio priaugti kelis kilogramus. Kur kas kebliau, kai nėra jokio sporto režimo ir žmonės priauga penkis šešis kilogramus.


 

Daugiau sveikos gyvensenos patarimų, o taip pat gardžių ir sveikatai palankių patiekalų receptų rasite naujoje Alfo Ivanausko ir Pauliaus Ratkevičiaus knygoje NORIU VALGYTI SVEIKAI, BET SKANIAI.

Knygą už geriausią kainą galite įsigyti čia


 


Naujausi įrašai

bottom of page