top of page

Karštų moliūgų salotos su burata (Receptas)


karštos molkiūgų salotos su burata_Alfo receptas
VMG nuotr.

2 asm.

Gaminimo laikas: 40 min.


Salotoms pagaminti reikia:

  • 300 g moliūgo

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

  • 1 saujos šviežių šalavijų

  • 3 skiltelių česnako

  • 50 ml alyvuogių aliejaus

  • 1 buratos

Padažui:

  • 50 ml alyvuogių aliejaus

  • 1 saujos svogūnų laiškų

  • 1 saujos šviežių bazilikų lapelių

  • 1 šaukšto medaus

  • 2 šaukštų obuolių sidro acto

  • Žiupsnelio druskos


1. Moliūgą supjaustykite riekelėmis, marinuokite druska, pipirais, šalavijais, česnakais ir alyvuogių aliejumi. Kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje 15 min. (orkaitėje 20–25 min.). 

2. Visus padažui skirtus ingredientus sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.

3. Iškepusius moliūgus sudėkite į lėkštę, pilkite padažą ir dėkite buratą.


Gardžių atradimų.


 

Šis receptas yra iš naujo žurnalo VERDU IR KEPU numerio.

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.


 

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page