Tinginys tinka prie visko ir visada. Jeigu esate šio deserto fanas, būtinai turite išbandyti tinginių receptų naujovę – karštą tinginį, kuris patiekamas su ledais. Pagaminamas lengvai ir vos per 10 minučių, o skonį atsiminsite visą gyvenimą. Tai receptas, kuris yra tiesiog pasmerktas būti kartojamas.
Laidą AlfoVila žiūrėkite čia
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4 asm.
Karštam tinginiui pagaminti reikia:
1 šaukšto ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
⅓ stiklinės sutirštinto saldinto pieno
½ šaukštelio mačia arbatos
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
140 g GAIDELIS pusrytainių su morkomis ir cinamonu „7 grūdai“
4 kaušelių vanilinių ledų
Keleto mėtos lapelių
Keleto šviežių ar šaldytų aviečių
1. Į puodą dėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto, pilkite sutirštinto saldinto pieno ir viską kaitinkite ant nedidelės kaitros.
2. Berkite mačia arbatos, viską maišykite, kad ištirptų. Nekaitinkite iki virimo. Įtarkuokite citrinos žievelės.
3. Suberkite rankomis smulkintus GAIDELIS pusrytainius su morkomis ir cinamonu „7 grūdai“, viską išmaišykite.
4. Į taurę dėkite karšto tinginio, vanilinių ledų, apibarstykite mačia arbata, papuoškite mėtos
lapeliais. Galite patiekti su šviežiomis avietėmis.
PATARIMAI
1. Jei mėgstate rūgščiau, į tinginio masę galite į įspausti citrinos sulčių.
2. Vietoj citrinos galite naudoti žaliąją citriną.
Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.
Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.
Skanaus.