Nespėsite kepti. O jeigu norite iškepti kam nors dovanų, kepkite slapta – kai nieko nebus namuose arba visi jau miegos. Nostalgiškosios varškės skarelės – vieni mėgstamiausių visų laikų sausainiai, todėl nuo stalo dingsta nespėję atvėsti.
Trapūs, minkšti, nesausi. O tas cukruotas paviršius yra pasakų pasaka!
Ragaukite su pienu, kava, arbata, kakava ar sultimis.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
Video receptą rasite portale Alfo instagramo profilyje čia
3–4 asm
Gaminimo laikas: apie 15 min.
Varškės sausainiams pagaminti reikia:
100 g VILNIUS margarino kepiniams su sviestu
4 šaukštų DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
180 g ŽEMAITIJOS pusriebės varškės
1 šaukšto malto kardamono
200–240 g kvietinių miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
½ žaliosios citrinos žievelės
1 kiaušinio
NATURLI augaliniu gėrimo „Mini M_lk“ (patiekimui)
Į dubenį sudėkite gabalėliais pjaustytą VILNIUS margariną kepiniams su sviestu, šaukštą DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus ir ŽEMAITIJOS pusriebę varškę. Apibarstykite maltu kardamonu.
Masę išplakite elektriniu plakikliu, tuomet įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir dar kartą išplakite.
Tešlą dėkite ant miltais apibarstyto stalviršio ir minkykite rankomis, kol tešla pasidarys tolygi. Padalinkite ją į dvi dalis.
Iškočiokite 3–4 mm storio tešlos lakštą. Naudodami stiklinę išspauskite apskritimus.
Į lėkštę suberkite likusį cukrų, patarkuokite žaliosios citrinos žievelės, išmaišykite.
Dubenyje išplakite kiaušinį.
Tešlos apskritimus merkite į kiaušinį, tuomet apvoliokite cukraus mišinyje. Perlenkite per pusę ir tą pusę, dar per pusę.
Sausainius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 180 °C temp. orkaitėje 15–20 min., kol gražiai paruduos.
Skanaukite su NATURLI augaliniu gėrimu „Mini M_lk“.
Gardžių atradimų.