Morenginis desertas Pavlova visada papuošia stalą lengva prabanga, o svečių veidus malonia šypsena. Tinka visoms progoms, o ypač – naujų metų sutiktuvėms. Alfas rekomenduoja pasimėgauti karamelizuota Pavlova su uogų padažu.
Pavlovai pagaminti reikia:
2 WELL DONE laisvai laikomų vištų kiaušinių
⅓ stiklinės cukraus
½ citrinos
70 g WELL DONE aviečių
70 g WELL DONE gervuogių
1 WELL DONE vanilinio plombyro
Keleto mėtos lapelių (papuošimui)
Atskirkite WELL DONE laisvai laikomų vištų kiaušinių baltymus ir trynius. Į baltymus berkite cukraus, galite įspausti citrinos sulčių, išplakite iki standžių putų, kad apvertus nekristų iš puodo.
Skardelę išklokite kepimo popieriumi, mentele dėkite išplaktus baltymus ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių.
Kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 10 min. Tada sumažinkite kaitrą iki 140 °C temp. ir kepkite dar 50 min.
Į dubenį berkite WELL DONE aviečių, gervuogių, sutrinkite šaukštu. Galite pagardinti tarkuota citrinos žievele. Viską išmaišykite.
Iškepusį morengą sulaužykite rankomis.
WELL DONE vanilinį plombyrą išimkite iš vaflinio puodelio, suformuokite rutuliuką ir apvoliokite smulkintame morenge.
Į serviravimo lėkštę dėkite uogų padažo, morengo rutuliuką.
Galite papuošti mėtos lapeliais.