top of page

Karameliniai irisiniai saldainiai (Receptas)


irisiniai saldainiai_Alfo receptas
VMG nuotr.

8–10 asm.

Gaminimo laikas: apie 2 val.


Karameliniams irisiniams saldainiams pagaminti reikia:

  • 120 g sviesto

  • 400 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 350 g DANSUKKER cukraus sirupo

  • 340 g saldinto sutirštinto pieno

  • Žiupsnelio druskos

  • 100 g mėtinių ledinukų

  • 100 g pusrytainių su vanile.


  1. Sviestą, DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“ ir DANSUKKER cukraus sirupą sudėkite į keptuvę arba prikaistuvį.

  2. Ant vidutinės kaitros, vis pamaišydami, kaitinkite apie 15–20 min., kol cukraus masė pradės karamelizuotis.

  3. Tuomet per 3–4 kartus supilkite sutirštintą pieną ir vis maišydami toliau kaitinkite, pasūdykite.

  4. Įlašinkite šiek tiek karštos masės į vandenį su ledukais ir suspauskite pirštais, jei ji sustingo ir nelimpa – karamelė išvirta.  

  5. Mėtinius ledinukus susmulkinkite peiliu, pusrytainius sulaužykite.

  6. Ant sviestiniu popieriumi padengtos skardos pabarstykite smulkintų ledinukų ir sausainių.

  7. Ant viršaus supilkite karštą karamelės masę ir paskirstykite tolygiai.

  8. Atvėsinkite kambario temperatūroje apie 15–20 min., tuomet dėkite į šaldytuvą 30 min.

  9. Sustingusią karamelę supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.


 

Daugiau greitai pagaminamų ir iš pirmo karto pavykstančių šventinių patiekalų receptų ieškokite naujausioje kalėdinių receptų knygoje RAUDONKEPURIS.

alfo receptai

Gardžių atradimas.

Naujausi įrašai

bottom of page