8 asm.
Gaminimas 1 val.
Zzz 10 val.
Kepimas 30 min.
Orkaitės t-ra 170 °C
Reikia:
Migdoliniam pagrindui:
200 g DANSUKKER cukraus miltelių
50 g miltų
150 g maltų migdolų
50 g tarkuoto baltojo šokolado
6 kiaušinių baltymų
Kriaušių sluoksniui:
3 kriaušių
50 ml obuolių ar kitokių sulčių
200 g DANSUKKER cukraus uogienėms
Kriaušių kremui:
25 g želatinos
120 ml vandens
4 kriaušių
100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio plius“
1 citrinos sulčių
0,5 l plakamosios grietinėlės
25 ml kriaušių likerio
Šonams:
100 g grietinėlės
Kriaušių cukruočių papuošti
Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C. Paruoškite 22 cm skersmens formą.
Sumaišykite persijotus DANSUKKER cukraus miltelius, miltus ir maltus migdolus. Įdėkite šokoladą.
Išplakite baltymus iki standžių putų. Atsargiai sumaišykite su miltų mišiniu. Sudėkite tešlą į formą ir kepkite apie 30 min. Ataušinkite formoje. Išimkite.
Įdarui kriaušes nulupkite, smulkiai supjaustykite, sumaišykite su sultimis ir užvirinkite. Suberkite DANSUKKER cukrų uogienėms ir virkite dar 5–7 min. Supilkite likerį.
Kremui užmerkite želatiną šaltame vandenyje.
Kriaušes nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais, užberkite DANSUKKER cukrų „Panevėžio plius“, supilkite citrinos sultis ir virkite, kol kriaušės suminkštės. Dar karštas sutrinkite iki tyrės, supilkite išbrinkusią želatiną ir išmaišykite. Stebėkite, kad neliktų neištirpusios želatinos. Jei reikia, masę dar pašildykite, bet neužvirkite.
Grietinėlę išplakite ir sumaišykite su kriaušių tyre.
22 cm skersmens formą išklokite popieriumi. Palei šonus uždėkite popieriaus juostą. Į formą dėkite pagrindą, ant jo supilkite kriaušių įdarą ir ant viršaus sukrėskite grietinėlės kremą. Lengvai pastuksenkite į formos šoną, kad aplygintumėte paviršių.
Stingdykite šaldytuve per naktį.
Išimkite tortą, padėkite jį ant serviravimo lėkštės.
Lengvai paplakite grietinėlę, ja aptepkite šonus. Apdenkite šonus kriaušių cukruočiais.
Skanaus!