Netikėtas nekepto skanėsto receptas. Su kiviais ir šalavijų lapeliais patiekiamas žaliosios arbatos tinginys maloniai nustebins net visko ragavusiuosius.
8–10 asm.
Tinginiui pagaminti reikia:
340 g trapių sausainių
200 g sviesto
½ –1 šaukšto „matcha“ žaliosios arbatos miltelių
300 g sutirštinto saldinto pieno
1–2 žaliųjų citrinų
2 kivių
20 g šviežio šalavijo arba mėtų (patiekti)
1 žaliosios citrinos (patiekti)
žiupsnelio druskos
Sausainius sutrupinkite giliame inde.
Puode ištirpinkite sviestą, sumaišykite jį su sutirštintu pienu ir po truputį berkite žaliąją arbatą, vis paragaudami, kad nebūtų per kartu.
Įmaišykite tarkuotas žaliųjų citrinų žieveles, įspauskite sulčių ir įberkite druskos.
Gautą masę užpilkite ant sausainių ir gerai išmaišykite.
Sudėkite masę į maistine plėvele išklotą pasirinktą indą ir laikykite šaldytuve, kol sustings.
Patiekite apibarstę nuluptais ir smulkiais kubeliais pjaustytais kiviais, šalavijo lapeliais ir žaliosios citrinos skiltelėmis.
Skanaus!