4 asm.
Gaminimas 1 val.
Kepimas 2 val.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
1 anties
1 šaukšto rudojo cukraus
1 šaukštelio cinamono
1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
žiupsnelio uoginės paprikos
žiupsnelio baltųjų pipirų
druskos
alyvuogių aliejaus
1 greipfruto
1 citrinos
800 g bulvių
600 g moliūgo
1 stiklinės gervuogių (arba spanguolių)
1. Lėtaeige sulčiaspaude „Philips Avance“ išspauskite greipfruto bei citrinos sultis. Antį įtrinkite cukrumi, prieskoniais ir šviežiai spaustomis sultimis.
2. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir palikte marinuotis bent kelioms valandoms.
3. Marinuotą mėsą suvyniokite į foliją ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
4. Tuomet atidenkite antį ir šalia sudėkite bulvių bei moliūgo skilteles. Pabarstykite druska ir pipirais.
5. Kepkite dar apie 1 valandą neuždengę.
6. Patiekite su šviežiomis gervuogėmis.
Skanaus!