Trapūs, traškūs, bet tvirti, todėl tinka ne tik valgyti, bet ir puošti. Aguoninių citrininių sausainių receptas tiesiog privalo būti išbandytas prieš Kalėdas.
Aguoniniams citrininiams sausainiams pagaminti reikia:
2 kiaušinių trynių
70 g cukraus miltelių
2 šaukštų DVARO grietinės 40 % rieb.
Šakelės šviežio rozmarino
30 g grūstų aguonų
DR. OETKER vanilinio cukraus
125 g tirpinto DVARO sviesto 82 % rieb.
Žiupsnelio druskos
300 g kvietinių miltų
½ citrinos žievelės
1. Į dubenį įmuškite kiaušinio trynius, suberkite cukraus miltelius ir išplakite. Įdėkite 2 šaukštus DVARO grietinės 40 % rieb. Viską gerai išmaišykite.
2. Nuskinkite lapelius nuo rozmarino šakelės ir smulkiai juos sukapokite. Į dubenį su išplaktais kiaušinio tryniais dėkite smulkiai sukapotą rozmariną, DR. OETKER vanilinį cukrų, grūstas aguonas, tirpintą DVARO sviestą 82 % rieb., druską, įtarkuokite citrinos žievelės. Po truputį berkite miltus ir maišykite.
3. Subėrus daugiau nei pusę miltų, palengva pradėkite tešlą minkyti rankomis, kol gausite tešlos ritinį ir dėkite jį į šaldytuvą 30 minučių. Likusius miltus panaudokite sausainių formavimui.
4. Tešlą iškočiokite iki 2–3 ml storio ir su formelėmis formuokite sausainius. Smeigtuku padarykite skylutę, kad iškepusius sausainius galėtumėte suverti ant juostelės. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių, kol gražiai apskrus.
5. Kai sausainiai pravės, suverkite juos ant juostelių.
Skanaus!