top of page

Kalėdiniai lietiniai su aguonomis (Receptas)

Kalėdiniais pavadinome dėl aguonų, kurios iškart asocijuojasi su šia švente, tačiau smagus aguonų grūdelių traškėjimas gali suteikti žavesio bet kuriam rytui bet kurį sezoną. Patiekite su mėgstamu įdaru ar be: blynelių vis tiek neliks nė vieno per kelias minutes. Skanaus.


lietiniai blyneliai_lietiniai su aguonomis_receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:


 

2 asm.


Kalėdiniams lietiniams su aguonomis pagaminti reikia:

  • 1 kiaušinio

  • 1 šaukštelio DANSUKKER cukraus miltelių

  • 150 ml pieno

  • 150 ml vandens

  • 8 šaukštų miltų

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio meduolių prieskonių

  • 2 šaukštų aguonų

  • ½ citrinos žievelės

  • Žiupsnelio druskos

ĮDARUI:

  • 1 pakelio ŽEMAITIJOS PIENO varškės 9 % rieb.

  • 1 šaukšto DANSUKKER cukraus miltelių

  • Žiupsnelio meduolių prieskonių

  • ½ apelsino sulčių

1. Į dubenėlį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, DANSUKKER cukraus miltelių, išplakite.

Pilkite pieno, vandens, berkite po truputį miltus ir viską maišykite. Įpilkite aliejaus, įberkite

meduolių prieskonių, aguonų, įtarkuokite citrinos žievelės, maišykite. Tada leiskite tešlai

pailsėti.

2. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi pilkite lietinių tešlą ir apkepkite iš abiejų pusių.

3. Tokius blynus galite valgyti ir vienus, bet jie labai skanūs su varškės įdaru. ŽEMAITIJOS

PIENO varškę, DANSUKKER cukraus miltelius, meduolių prieskonius ir apelsino sultis

išmaišykite. Kremas turėtų būti pakankamai skystas, kad būtų galima jį tepti.

4. Ant iškepusių blynų tepkite varškės įdarą. Galite juos susukti arba sudėti du blynus, pjaustyti

kaip picą ir valgyti susuktais trikampiais.


Skanaus.


Daugiau įkvepiančių receptų šventėms rasite naujoje Alfo knygoje KARTŲ KALĖDOS

Naujausi įrašai

bottom of page