Kalėdiniais pavadinome dėl aguonų, kurios iškart asocijuojasi su šia švente, tačiau smagus aguonų grūdelių traškėjimas gali suteikti žavesio bet kuriam rytui bet kurį sezoną. Patiekite su mėgstamu įdaru ar be: blynelių vis tiek neliks nė vieno per kelias minutes. Skanaus.
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:
2 asm.
Kalėdiniams lietiniams su aguonomis pagaminti reikia:
1 kiaušinio
1 šaukštelio DANSUKKER cukraus miltelių
150 ml pieno
150 ml vandens
8 šaukštų miltų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio meduolių prieskonių
2 šaukštų aguonų
½ citrinos žievelės
Žiupsnelio druskos
ĮDARUI:
1 pakelio ŽEMAITIJOS PIENO varškės 9 % rieb.
1 šaukšto DANSUKKER cukraus miltelių
Žiupsnelio meduolių prieskonių
½ apelsino sulčių
1. Į dubenėlį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, DANSUKKER cukraus miltelių, išplakite.
Pilkite pieno, vandens, berkite po truputį miltus ir viską maišykite. Įpilkite aliejaus, įberkite
meduolių prieskonių, aguonų, įtarkuokite citrinos žievelės, maišykite. Tada leiskite tešlai
pailsėti.
2. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi pilkite lietinių tešlą ir apkepkite iš abiejų pusių.
3. Tokius blynus galite valgyti ir vienus, bet jie labai skanūs su varškės įdaru. ŽEMAITIJOS
PIENO varškę, DANSUKKER cukraus miltelius, meduolių prieskonius ir apelsino sultis
išmaišykite. Kremas turėtų būti pakankamai skystas, kad būtų galima jį tepti.
4. Ant iškepusių blynų tepkite varškės įdarą. Galite juos susukti arba sudėti du blynus, pjaustyti
kaip picą ir valgyti susuktais trikampiais.
Skanaus.
Daugiau įkvepiančių receptų šventėms rasite naujoje Alfo knygoje KARTŲ KALĖDOS