Lietiniai blyneliai daug kam asocijuojasi su pusryčiais, bet kai išbandysite šį lietinių blynelių su varške receptą, jie primins ir Kalėdas.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
2 asm.
Kalėdiniam lietiniams blyneliams iškepti reikia:
1 kiaušinio
1 šaukštelio DANSUKKER cukraus miltelių
150 ml pieno
150 ml vandens
8 šaukštų miltų
2 šaukštų OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus
Žiupsnelio meduolių prieskonių
½ citrinos žievelės
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Įdarui:
1 pakelio ŽEMAITIJOS PIENO varškės 9 % rieb.
1 šaukšto DANSUKKER cukraus miltelių
Žiupsnelio meduolių prieskonių
½ apelsino sulčių
2 šaukštų DR. OETKER kalėdinių pabarstukų
1. Į dubenėlį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, cukraus miltelių, išplakite. Pilkite pieno, vandens, berkite po truputį miltus ir viską maišykite. Įpilkite aliejaus, įberkite meduolių prieskonių, įtarkuokite citrinos žievelės, maišykite. Tada leiskite tešlai pailsėti.
2. Varškę, cukraus miltelius, meduolių prieskonius ir apelsino sultis išmaišykite. Kremas turėtų būti pakankamai skystas, kad būtų galima jį tepti.
3. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi pilkite lietinių tešlą ir iškart berkite pabarstukus, kol tešla dar neiškepusi. Tada apkepkite ir neverskite ant kitos pusės.
4. Ant iškepusių blynų tepkite varškės įdarą ir dėkite antrą blyną. Pjaustykite kaip picą ir valgykite susuktais trikampiais.
ALFO PATARIMAI:
· Meduolių prieskonius galite keisti cinamonu.
· Tešlą būtina palaikyti bent 15 min., kad ji subręstų ir būtų elastingesnė.
· Visus tešlai skirtus ingredientus naudokite kambario temperatūros.
Skanaus!