Sultingi kalakutienos vyniotiniai su kumpiu ir špinatais, patiekti su padažu ir keptomis bulvėmis yra patiekalas, apie kurį svajojame. Ne, ilgai negaminsite. Valgymo ir skonio malonumas truks tikrai ilgiau.
4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 20 min.
Kalakutienos vyniotiniams pagaminti reikia:
4 kalakutienos filė gabaliukų (po 100 g)
4 riekelių vytinto kumpio
50 g didelių špinatų lapų
½ šaukštelio česnakų granulių
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
50 g sviesto
100 ml baltojo vyno
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Mėsos gabaliukus lengvai pamuškite, pasūdykite, pabarstykite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir česnakų granulėmis.
Ant kiekvieno gabaliuko uždėkite po riekelę kumpio, mažą gabaliuką sviesto, po to – špinatų lapus ir susukite suktinuką.
Didelėje keptuvėje storu dugnu – tokioje, kurią galima būtų šauti į orkaitę – aliejaus ir sviesto mišinyje (imkite dalį likusio sviesto, ne visą) apkepkite suktinukus iš visų pusių. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 min.
Išimkite, į keptuvę supilkite vyną, nugarinkite iki pusės. Dėkite likusį sviestą ir jį ištirpinkite. Suktinukus pašildykite padaže. Patiekite kartu su keptomis bulvėmis.
Gardžių atradimų.