Reikia:
1,2–1,5 kg kalakutienos šlaunelės
2 vidutinio dydžio obuolių
1 ryšelio petražolių
1 šaukšto druskos
1 šaukšto DANSUKKER auksaspalvio sirupo
1 šaukštelio šviežiai maltų SANTA MARIA „Telycherry“ pipirų
30 ml brendžio
50 ml aliejaus
1 citrinos
Garnyrui:
2 stiklinių virtų bolivinių balandų
1 valgomojo („šalotinio“) svogūnėlio
2 skiltelių česnako
200 g šaldytų morkyčių
100 g geltonųjų razinų
1 šaukštelio SANTA MARIA česnakinių pipirų
1 skardinės BONDUELLE „Inspiration“ juodųjų pupelių
2–3 šaukštų aliejaus
Žiupsnelio druskos
Obuolius nulupkite ir sutarkuokite.
Petražoles supjaustykite smulkiai, o citriną – stambiais gabaliukais.
Sumaišykite obuolius, petražoles, druską, DANSUKKER auksaspalvį sirupą, šviežiai maltus SANTA MARIA „Telicherry“ pipirus, brendį, aliejų ir citrinos gabaliukus, šaukštu lengvai paspauskite marinatą.
Šlaunelę iš visų pusių apklokite mišiniu, sandariai įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite per naktį.Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Mėsą įdėkite į skardą ir apklokite marinatu kaip „kailinukais“. Kepkite maždaug 80 min.Puikiai tinka valgyti ir karštą, ir šaltą.
Garnyrui siūlome bolivinės balandas su razinomis ir juodosiomis pupelėmis
Supjaustykite svogūną ir česnako skilteles, sužerkite į keptuvę su aliejumi. Lengvai apkepkite.Suberkite morkytes (galite jų neatšildyti), įpilkite 100 ml vandens ir troškinkite, nustatę mažą kaitrą, 8–10 min.Suberkite razinas, virtas bolivines balandas, SANTA MARIA česnakinius pipirus ir pakepinkite vis pamaišydami dar 5–6 min.Suberkite BONDUELLE „Inspiration“ juodąsias pupeles. Pagardinkite druska ir išmaišykite.
Skanaus!