top of page

Kakavinis keksas su grikiais ir avietėmis


Kakavinis keksas su grikiais ir avietėmis, vmg receptas

8-10 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 160 g grikių miltų

  • 50 g kvietinių miltų

  • 50 g geros kokybės tamsios nesaldintos kakavos

  • 30 g DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile

  • 2 nubrauktų šaukštų kepimo miltelių

  • 170 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 100 ml aliejaus

  • 250 ml vandens

  • 300 g aviečių

1. Kartu persijokite grikių miltus, kvietinius miltus, kakavą, DANSUKKER vanilinį cukrų su natūralia vanile, kepimo miltelius, permaišykite ir suberkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų. 2. Supilkite aliejų, po to – vandenį ir viską gerai išmaišykite šluotele. 3. Tešlą supilkite į paruoštą keksinę formą, ant viršaus sudėkite dalį aviečių, lengvai įspauskite į vidų. 4. Kepkite 40 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Ar keksas iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu. 5. Viršų puoškite uogomis.

Naujausi įrašai

bottom of page