Be druskos maistas prėskas, bet suteikite druskai papildomo skonio bei kvapo – ji nuneš jūsų patiekalą į skonių aukštumas.
Prieskoningos druskos pasigaminti patiems namuose labai lengva.
1. Citrusinių vaisių skonio druska
100 g rupios druskos
1 tarkuotos apelsino žievelės
1 tarkuotos citrinos žievelės
1 tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
Į elektrinį smulkintuvą suberkite druską, tarkuotas vaisių žieveles ir sutrinkite.
Druska tiks prie paukštienos, veršienos, kiaulienos.
2. Rozmarinų druska
100 g rupios druskos
10 g šviežių rozmarinų lapelių (nubraukti nuo kotelių)
5 g šviežių krapų
½ tarkuotos apelsino žievelės
Į elektrinį smulkintuvą suberkite druską, rozmarinus, krapus, apelsino žievelę ir sutrinkite. Druska tiks prie avienos, bulvių ir žvėrienos.
3. Uoginių paprikų druska
100 g rupios druskos
1 šaukšto uoginės paprikos
1 šaukšto saldžiosios paprikos
žiupsnelio džiovintos aitriosios paprikos
Į elektrinį smulkintuvą suberkite druską, paprikas ir sutrinkite.
Druska tiks prie avienos, kiaulienos ir daržovių.
5. Mėtų druska
100 g rupios druskos
20 g šviežių mėtų
Į elektrinį smulkintuvą suberkite druską, mėtas ir sutrinkite.
Druska tiks prie paukštienos, žuvies ir vaisių.
6. Baravykų druska
100 g rupios druskos
15 g džiovintų baravykų
½ šaukštelio pipirų
Į elektrinį smulkintuvą suberkite druską, baravykus, pipirus ir gerai sutrinkite. Šia druska rekomenduojame skaninti patiekalus prieš kepant arba marinuoti su ja.
Druska tiks prie vištienos, kiaulienos, daržovių ir grybų patiekalų.
7. Cinamoninė druska
100 g rupios druskos
2 šaukštelių cinamono
½ šaukštelio muskato riešuto
Į elektrinį smulkintuvą suberkite druską, cinamoną, muskatą ir sutrinkite.
Druska tiks prie vištienos, žuvies ir vaisių.
8. Kalendrų druska
100 g rupios druskos
20 g šviežių kalendrų
1 šaukštelio džiovintų kalendrų sėklų
1 tarkuotos citrinos žievelės
Į elektrinį smulkintuvą suberkite druską, kalendras, citrinos žievelę ir sutrinkite.
Druska tiks prie avienos, kiaulienos ir daržovių.
Skanaus!