top of page

Kaip pasigaminti prieskoningosios druskos namuose? (8 receptai)

Be druskos maistas prėskas, bet suteikite druskai papildomo skonio bei kvapo – ji nuneš jūsų patiekalą į skonių aukštumas.

Prieskoningos druskos pasigaminti patiems namuose labai lengva.

prieskoningoji druska, kaip pasigaminti namuose
VMG nuotr.

1. Citrusinių vaisių skonio druska

  • 100 g rupios druskos

  • 1 tarkuotos apelsino žievelės

  • 1 tarkuotos citrinos žievelės

  • 1 tarkuotos žaliosios citrinos žievelės

Į elektrinį smulkintuvą suberkite druską, tarkuotas vaisių žieveles ir sutrinkite.

Druska tiks prie paukštienos, veršienos, kiaulienos.


 

2. Rozmarinų druska

  • 100 g rupios druskos

  • 10 g šviežių rozmarinų lapelių (nubraukti nuo kotelių)

  • 5 g šviežių krapų

  • ½ tarkuotos apelsino žievelės

Į elektrinį smulkintuvą suberkite druską, rozmarinus, krapus, apelsino žievelę ir sutrinkite. Druska tiks prie avienos, bulvių ir žvėrienos.


 

3. Uoginių paprikų druska

  • 100 g rupios druskos

  • 1 šaukšto uoginės paprikos

  • 1 šaukšto saldžiosios paprikos

  • žiupsnelio džiovintos aitriosios paprikos

Į elektrinį smulkintuvą suberkite druską, paprikas ir sutrinkite.

Druska tiks prie avienos, kiaulienos ir daržovių.


 

5. Mėtų druska

  • 100 g rupios druskos

  • 20 g šviežių mėtų

Į elektrinį smulkintuvą suberkite druską, mėtas ir sutrinkite.

Druska tiks prie paukštienos, žuvies ir vaisių.


 

6. Baravykų druska

  • 100 g rupios druskos

  • 15 g džiovintų baravykų

  • ½ šaukštelio pipirų

Į elektrinį smulkintuvą suberkite druską, baravykus, pipirus ir gerai sutrinkite. Šia druska rekomenduojame skaninti patiekalus prieš kepant arba marinuoti su ja.

Druska tiks prie vištienos, kiaulienos, daržovių ir grybų patiekalų.


 

7. Cinamoninė druska

  • 100 g rupios druskos

  • 2 šaukštelių cinamono

  • ½ šaukštelio muskato riešuto

Į elektrinį smulkintuvą suberkite druską, cinamoną, muskatą ir sutrinkite.

Druska tiks prie vištienos, žuvies ir vaisių.


 

8. Kalendrų druska

  • 100 g rupios druskos

  • 20 g šviežių kalendrų

  • 1 šaukštelio džiovintų kalendrų sėklų

  • 1 tarkuotos citrinos žievelės

Į elektrinį smulkintuvą suberkite druską, kalendras, citrinos žievelę ir sutrinkite.

Druska tiks prie avienos, kiaulienos ir daržovių.



Skanaus!







Naujausi įrašai

bottom of page