Augalinis pienas arba, kaip jį dar vadina, augalinis gėrimas, įkopė į populiarumo aukštumas. Anksčiau vartotas tik veganų ir laktozės netoleravimu besiskundžiančių žmonių, augalinis pienas labai nedrąsiai skynėsi sau kelią. Pirmiausiai užkariavęs kavos bei arbatos su pienu mėgėjų širdis, dabar šis gėrimas – jau dažnas svečias visavalgių žmonių šaldytuvuose ir yra naudojamas tiek kaip daugybės patiekalų pagrindas, tiek kaip priedas.
Išbandykite desertinio migdolų pieno receptą.
Desertiniam migdolų pienui pagaminti reikia:
200 g migdolų
Vanduo nulupti migdolus
Vanduo užmerkti migdolus
500 ml vandens (pienui gaminti)
1 šaukšto mėgstamo saldiklio (klevų, agavų sirupo, medaus)
1-2 lazdelių cinamono
Žiupsnelio druskos
Migdolus užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite 2-3 minutes, perkoškite ir nuimkite luobeles – tiesiog paspauskite riešutą tarp pirštų ir išimkite migdolo branduolį.
Nuvalytus migdolus užmerkite šaltame vandenyje nakčiai.
Ryte vandenį nupilkite, o riešutus praskalaukite po tekančiu vandeniu.
Vandenį pienui ruošti užvirinkite kartu su cinamono lazdele, pavirinkite 5-7 min, palikite atvėsti. Į trintuvo indą suberkite nuluptus ir išmirkytus migdolus, supilkite vandenį pienui ruošti. Plakite, kol riešutai visai susiplaks ir pavirs į baltą skystį. Gautą migdolų pieną perkoškite per tankų kiaurasamtį arba kelis kartus perlenktą marlę.
Atlikusius tirščius atidėkite (iš jų vėliau bus galima pasidaryti miltų). Pieną perkoškite antrą kartą, kad jame visai neliktų tirščių, ir supilkite į kokteilinę. Ten pat suberkite prieskonius, druską, įpilkite klevų sirupo ir gerai išplakite.
Naminį migdolų pieną galima laikyti šaldytuve iki 5 dienų.
Skanaus!