Kebabams pagaminti reikia:
600 g smulkiai malto vištienos faršo
1 vid. dydžio svogūno
½ raudonosios paprikos
½ geltonosios paprikos
2–3 šakelių petražolių
3–4 šakelių kalendrų
2 šaukštų romo
2 šaukštų saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo
1–2 šaukštų maltų džiūvėsėlių
1 šaukštelio maltų paprikų
1 šaukštelio maltų kalendrų
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
20–30 g sviesto
1 moliūgo kepti (geriausiai „Hokkaido“, apie 1,2–1,5 kg)
2 stiklinių virtų ryžių
1 skardinės avinžirnių
40 g sviesto
6–8 džiovintų slyvų
6–8 džiovintų abrikosų
Saujos džiovintų spanguolių
1 cinamono lazdelės
100 ml apelsinų sulčių
1 šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės
Salotoms:
150 g salotų mišinio 6–8 įvairiaspalvių pomidorų
1 mažo raudonojo svogūno
1 skardinės juodųjų pupelių
Užpilui:
1 šaukšto medaus
3 šaukštų žaliųjų citrinų sulčių
4 šaukštų aliejaus
1 mažos skiltelės česnako
1 šaukštelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
1–2 šaukštų smulkintų kalendrų
Žiupsnelio druskos
1. Kebabams žoleles, paprikas ir svogūną smulkiai supjaustykite, o dar geriau sutrinkite trintuvu.
2. Faršą sumaišykite su romu, saldžiarūgščiu aitriųjų paprikų padažu ir smulkintomis daržovėmis. Pasūdykite, įberkite prieskonių ir gerai mėsą išmuškite, kad taptų glotni ir lipni. Jei faršas yra per skystas, įberkite džiūvėsėlių.
3. Suvilgytomis vandeniu rankomis formuokite pailgus kebabus, dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje. Jei norite, galite jau iškepusius kebabus suverti ant medinių iešmelių.
4. Iškepusius kebabus sudėkite į vieną indą, ant viršaus uždėkite sviesto ir uždenkite. Palaikykite 10 min.
5. Sumaišykite visus produktus, skirtus užpilui.
6. Salotoms svogūnus supjaustykite žiedais, pomidorus – riekelėmis 7. Lėkštėje sudėliokite salotas, suberkite juodąsias pupeles. Salotas patiekite su kebabais.
Skanaus!