top of page

Juodojo šokolado ir burokėlių tortas (Receptas)

  • 2020-10-30
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: 03-17

Burokėliai ir šokoladas yra puikūs draugai kepiniuose. Labai rekomenduojame: lengvas receptas, tobulas rezultatas!

Šokoladinis burokėlių pyragas, Verdu ir kepu, Alfas Ivanauskas
VMG nuotr.

Gaminimo laikas: 40 min.

Porcijų skaičius: 8 asm. / 24 cm torto forma

Juodojo šokolado ir burokėlių tortui pagaminti reikia:

  • 1 stiklinės išvirtų ir smulkiai tarkuotų burokėlių

  • Apie 60 g sviesto

  • 1 šaukšto aliejaus

  • Pusės stiklinės balto DANSUKKER cukraus

  • 1 šaukšto medaus

  • 3 kiaušinių

  • 100 g juodojo šokolado (ištirpinto)

  • 1,5 šaukštelio DR. OETKER kepimo miltelių

  • Stiklinės miltų

  • 2 šaukštų kakavos miltelių

  • Žiupsnelio druskos


1. Ištirpinkite sviestą, sumaišykite jį su aliejumi, DANSUKKER cukrumi, medumi, kiaušiniais ir ištirpintu šokoladu.

2. Į tešlą įsijokite miltus, DR. OETKER kepimo miltelius, kakavą ir druską.

3. Gerai nusunkite burokėlių sultis ir įmaišykite juos į tešlą.

4. Pyragą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.


 

PATARIMAI:

- Geriausia iškepusį pyragą palikti atvėsti, tokį jį bus lengviau pjaustyti ir ragauti.

- Burokėlių sultims nusunkti naudokite kiaurasamtį. Jokiu būdu nenaudokite popieriaus, nes burokėliams reikia išsaugoti savo natūralias sultis.

- Naudokite 70% juodąjį šokoladą.


 

Gardžių atradimų.

bottom of page