Burokėliai ir šokoladas yra puikūs draugai kepiniuose. Labai rekomenduojame: lengvas receptas, tobulas rezultatas!
Gaminimo laikas: 40 min.
Porcijų skaičius: 8 asm. / 24 cm torto forma
Sudėtingumo lygis: lengvas
Juodojo šokolado ir burokėlių tortui pagaminti reikia:
1 stiklinės išvirtų ir smulkiai tarkuotų AUGA burokėlių
Apie 60 g sviesto
1 šaukšto aliejaus
Pusės stiklinės balto DANSUKKER cukraus
1 šaukšto medaus
3 kiaušinių
100 g juodojo šokolado (ištirpinto)
1,5 šaukštelio DR. OETKER kepimo miltelių
Stiklinės miltų
2 šaukštų kakavos miltelių
Žiupsnelio druskos
1. Ištirpinkite sviestą, sumaišykite jį su aliejumi, DANSUKKER cukrumi, medumi, kiaušiniais ir ištirpintu šokoladu.
2. Į tešlą įsijokite miltus, DR. OETKER kepimo miltelius, kakavą ir druską.
3. Gerai nusunkite burokėlių sultis ir įmaišykite juos į tešlą.
4. Pyragą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
5. Ragaukite ir patirkite naujus skonius!
PATARIMAI:
- Geriausia iškepusį pyragą palikti atvėsti, tokį jį bus lengviau pjaustyti ir ragauti.
- Burokėlių sultims nusunkti naudokite kiaurasamtį. Jokiu būdu nenaudokite popieriaus, nes burokėliams reikia išsaugoti savo natūralias sultis.
- Naudokite 70% juodąjį šokoladą.
Žiūrėkite video receptą:
Skanaus!