Dar vienas kekso receptas į kolekciją. Labai vykęs, kvapnus ir paprastas gaminti. Ir su paslaptimi – kad visuomet pavyktų.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
8–10 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 45 min.
Orkaitės temperatūra 180 °C
Jogurtiniam keksui pagaminti reikia:
450 g miltų
1,5 šaukštelio druskos
2 nugriebti šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis maltos vanilės
1 šaukštas aguonų
1 citrina
250 g cukraus
300 ml jogurto
150 ml neutralaus skonio aliejaus
4 kiaušiniai
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. 2,5 l talpos formą išklokite kepimo popieriumi. Forma gali būti ir pailga, ir kvadratinė, ir apskrita – tokia, kokios jums norisi.
Į dubenį persijokite miltus, druską, kepimo miltelius ir gerai viską sumaišykite su vanile ar aguonomis. Galite tai padaryti plakimo šluotele.
Nutarkuokite citrinos žievelę, sumaišykite su cukrumi. Supilkite jogurtą, aliejų, įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.
Svarbu! Miltų mišinį berkite palaipsniui – iš karto pusę mišinio, lengvai permaišykite, po to – dar dalį, vėl permaišykite, ir tuomet – likusią dalį. Nepersistenkite maišydami – masė turi tik susijungti.
Tešlą sukrėskite į formą, išlyginkite ir kepkite priklausomai nuo formos maždaug 45–50 min. Ar keksas iškepęs, tikrinkite medine balanėle.
Skanaus.