Patiekalai transformeriai tikrai verti kokios nors kulinarinės premijos, nes vienu gaminimu arba iš vieno pirkinių krepšelio galima sukurti skirtingus patiekalus. Šįkart Alfas kviečia pasigaminti arba labai purius blynus su sūrio įdaru, kurie tiktų ir pusryčiams, ir vakarienėms, ir blynų fanams, arba putlų mielinį pikantiško skonio pyragą su sojų faršu. Rinkitės arba išbandykite viską!
Beje, mielinis pyragas skanus ir karštas, ir šaltas, galite neštis į darbą arba patiekti vėlyviesiems pusryčiams ir pietums kartu su salotomis; kaskart galima improvizuoti ir su įdaru.
Ieškokite, kaip skaniausia jums.
Video receptą rasite portale Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
3–4 asm.
Gaminimo laikas: 1 val. 30 min.
Mieliniams blyneliams pagaminti reikia:
230 g miltų
2 šaukštų DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
2 šaukštelių sausų mielių
½ stiklinės šilto vandens
2 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
125 g DOBILAS ekologiško natūralaus jogurto
2 šaukštų lydytų NATURLI BLOCK ekologiškų tepiųjų riebalų
20 g GERMANTAS puskiečio sūrio „Tilsit“
Šlakelio aliejaus
Į dubenį suberkite dalį miltų, DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“, mieles, supilkite vandenį ir išmaišykite.
Įmuškite kiaušinius, pasūdykite, supilkite DOBILAS ekologišką natūralų jogurtą. Išplakite šluotele ir sudėkite likusius miltus, maišydami supilkite NATURLI BLOCK ekologiškus tepiuosius riebalus. Tešlą šiltai kildinkite apie 40–50 min.
Griežinėliais supjaustykite GERMANTAS puskietį sūrį „Tilsit“.
Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir išlaikykite vidutinę kaitrą.
Šaukštu dėkite tešlos, įspauskite sūrio gabalėlį ir užklokite jį tešla.
Kepkite blynus iš abiejų pusių po 3–4 min.
Mieliniam pyragui pagaminti reikia:
400 g ANAMMA sojų faršo
1 saujos petražolių
50 g GERMANTAS puskiečio sūrio „Tilsit“
2 šaukštų sezamų
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
Dubenyje sumaišykite ANAMMA sojų faršą su smulkintomis petražolėmis.
Į kepimo popieriumi išklotą skardą supilkite dalį tešlos, paviršiuje paskirstykite GERMANTAS sūrio „Tilsit“ griežinėlius. Suberkite faršą ir viską užpilkite likusia tešla.
Pyragą apibarstykite sezamais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite įkaitintoje180 °C orkaitėje apie 20 minučių.
Iškepusį pyragą dėkite į lėkštę ir papuoškite šviežiomis petražolėmis.
Daugiau greitai pagaminamų ir iš pirmo karto pavykstančių šventinių patiekalų receptų ieškokite naujausioje kalėdinių receptų knygoje RAUDONKEPURIS.
Gardžių atradimų.