top of page

Jogurtiniai blynai arba mielinis pyragas (Receptas)

Patiekalai transformeriai tikrai verti kokios nors kulinarinės premijos, nes vienu gaminimu arba iš vieno pirkinių krepšelio galima sukurti skirtingus patiekalus. Šįkart Alfas kviečia pasigaminti arba labai purius blynus su sūrio įdaru, kurie tiktų ir pusryčiams, ir vakarienėms, ir blynų fanams, arba putlų mielinį pikantiško skonio pyragą su sojų faršu. Rinkitės arba išbandykite viską!

Beje, mielinis pyragas skanus ir karštas, ir šaltas, galite neštis į darbą arba patiekti vėlyviesiems pusryčiams ir pietums kartu su salotomis; kaskart galima improvizuoti ir su įdaru.

Ieškokite, kaip skaniausia jums. 


purus blynai ir mielinis pyragas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite portale Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

 

3–4 asm.

Gaminimo laikas: 1 val. 30 min.


Mieliniams blyneliams pagaminti reikia:

  • 230 g miltų 

  • 2 šaukštų DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“ 

  • 2 šaukštelių sausų mielių 

  • ½ stiklinės šilto vandens 

  • 2 kiaušinių 

  • Žiupsnelio druskos 

  • 125 g DOBILAS ekologiško natūralaus jogurto 

  • 2 šaukštų lydytų NATURLI BLOCK ekologiškų tepiųjų riebalų 

  • 20 g GERMANTAS puskiečio sūrio „Tilsit“

  • Šlakelio aliejaus


  1. Į dubenį suberkite dalį miltų, DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“, mieles, supilkite vandenį ir išmaišykite. 

  2. Įmuškite kiaušinius, pasūdykite, supilkite DOBILAS ekologišką natūralų jogurtą. Išplakite šluotele ir sudėkite likusius miltus, maišydami supilkite NATURLI BLOCK ekologiškus tepiuosius riebalus. Tešlą šiltai kildinkite apie 40–50 min. 

  3. Griežinėliais supjaustykite GERMANTAS puskietį sūrį „Tilsit“. 

  4. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir išlaikykite vidutinę kaitrą. 

  5. Šaukštu dėkite tešlos, įspauskite sūrio gabalėlį ir užklokite jį tešla.

  6. Kepkite blynus iš abiejų pusių po 3–4 min. 

mieliniai blynai su įdaru_alfo receptas
VMG nuotr.

 

Mieliniam pyragui pagaminti reikia:

  • 400 g ANAMMA sojų faršo 

  • 1 saujos petražolių 

  • 50 g GERMANTAS puskiečio sūrio „Tilsit“

  • 2 šaukštų sezamų 

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus 


  1. Dubenyje sumaišykite ANAMMA sojų faršą su smulkintomis petražolėmis.

  2. Į kepimo popieriumi išklotą skardą supilkite dalį tešlos, paviršiuje paskirstykite GERMANTAS sūrio „Tilsit“ griežinėlius. Suberkite faršą ir viską užpilkite likusia tešla.

  3. Pyragą apibarstykite sezamais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite įkaitintoje180 °C orkaitėje apie 20 minučių. 

  4. Iškepusį pyragą dėkite į lėkštę ir papuoškite šviežiomis petražolėmis.


    mielinis pyragas su įdaru_alfo receptas
    VMG nuotr.


 

Daugiau greitai pagaminamų ir iš pirmo karto pavykstančių šventinių patiekalų receptų ieškokite naujausioje kalėdinių receptų knygoje RAUDONKEPURIS.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page