Lietuviškoji Italijoje gimusio pesto padažo versija būtų žalia, bet ne iš bazilikų. Šių žalumynų lysvė pūpso beveik kiekvieno lietuvio darže. Tai – krapai. Traškumui išgauti juos siūlome jungti su lazdynų riešutais, kurie Lietuvoje taip pat auginami. Versija verta komplimentų!
Išbandykite ir kitas dvi šio pagardo versijas iš džiovintų pomidorų ir klasikinį bazilikų.
Valerijos Stonytės nuotr.
Krapų pestas
80 g lazdynų riešutų (be luobelės)
120 g krapų
100 g kietojo sūrio
50 g lazdynų riešutų aliejaus
50 g alyvuogių aliejaus
1 skiltelės česnako
Paskrudinkite lazdynų riešutus sausoje keptuvėje, kol įgaus gintarinę spalvą.
Sudėkite visus ingredientus į virtuvinį smulkintuvą ir sumalkite.