2 asm.
Gaminimo laikas: 30 min.
Jautienos kepsniui su greituoju uogų ir vyno padažu pagaminti reikia:
2 šaukštų aliejaus
1 KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos didkepsnio „Rib eye“
100 g sviesto
2 šakelių šviežių rozmarinų
2 skiltelių česnako
½ stiklinės raudonojo vyno
1 šaukšto šviežių spanguolių
1 šaukšto šviežių gervuogių
1 šaukšto šaldytų vyšnių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
1 Į įkaitintą keptuvę su aliejumi, nustatę didelę kaitrą, dėkite kepti KITCHEN ME šviežią sausai brandintos jautienos didkepsnį „Rib eye“. Kepkite iš abiejų pusių po 1 min., kol apskrus. Baikite kepti įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje 5 min. (orkaitėje apie 9 min.). Sudėję sviestą, rozmarinų šakeles ir traiškytus česnakus.
2. Išimkite kepsnį iš gruzdintuvės ir dėkite į lėkštę, ant viršaus supilkite karštus riebalus, sudėkite keptus rozmarinus ir česnakus. Palaikykite kambario temperatūroje apie 5 min., kol mėsa atsipalaiduos.
3. Į keptuvę pilkite vyną, nustatę didelę kaitrą, nugarinkite, kol liks mažiau nei pusę. Sudėkite uogas, pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite dar 2–3 minutes.
4. Patiekite į lėkštę supylę vyno padažą su uogomis, ant viršaus dėkite pjaustytą kepsnį, pagardinkite druska ir pipirais.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Gardžių atradimų.