top of page

Jautienos kepsnys su glazūruotomis morkomis – greita, skanu ir efektinga (Receptas)

Alfas atskleidė, kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį kepsnį ir traškių glazūruotų morkų bei ridikėlių. Tai patiekalas, kuris gali nustebinti.


jautienos kepsnys su glazūruotomis morkomis ir ridikėliais_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia


1–2 asm.

Gaminimo laikas: apie 20 min.


Jautienos kepsniui pagaminti reikia:

  • 5–6 nedidelių šviežių morkų

  • 1 saujos ridikėlių

  • 2–3 šaukštų OBELIŲ sviesto skonio rapsų aliejaus

  • 220 g KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“

  • 100 ml VORUTA nealkoholinio vaisių ir (ar) uogų baltojo vyno

  • 100 g sviesto

  • 1 šaukštelio „Ras el hanout“ prieskonių mišinio

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 šaukšto DANSUKKER cukraus „Farinas“

  • 1–2 svogūno laiškų

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio druskos

1. Morkas ir ridikėlius perpjaukite pusiau.

2. Į ZYLE keptuves su nuimama rankena pilkite OBELIŲ sviesto skonio rapsų aliejaus.

3. Į vieną iš keptuvių sudėkite pjaustytas morkas ir ridikėlius. Kepkite apie 3–4 min. iš

abiejų pusių.

4. Į kitą keptuvę dėkite KITCHEN ME šviežią sausai brandintos jautienos mentės

didkepsnį „Black Angus“ ir kepkite iš abiejų pusių po 2 min.

5. Į keptuvę su morkomis ir ridikėliais pilkite VORUTA nealkoholinį vaisių ir (ar) uogų

baltąjį vyną.

6. Keptuvę su jautienos didkepsniu dėkite kepti į orkaitę 180 °C temp. 5 min.

7. Į keptuvę su daržovėmis sudėkite sviestą ir prieskonių mišinį. Česnako skilteles

smulkiai sukapokite ir sudėkite ant daržovių. Pagardinkite DANSUKKER cukrumi

„Farinas“ ir druska. Patroškinkite 2–3 min.

8. Svogūno laiškus susmulkinkite peiliu.

9. Į likusį sviesto padažą sudėkite smulkintus svogūnų laiškus.

10. Į lėkštę sudėkite keptas daržoves, ant jų dėkite iškeptą jautienos didkepsnį ir viską

apšlakstykite sviesto ir svogūnų laiškų padažu.

11. Papuoškite šviežių morkų lapeliais, pagardinkite druska ir KOTANYI juodaisiais

pipirais.


 

„Ras el hanout“ prieskonių mišiniui pagaminti reikia:

  • 5 g maltų imbierų

  • 5 g maltų kalendrų

  • 4 g maltų aitriųjų paprikų

  • 4 g maltų paprikų

  • 4 g malto kumino

  • 4 g malto cinamono

  • 4 g maltų kvapiųjų pipirų

  • 4 g maltų juodųjų pipirų

  • 4 g maltų ciberžolių

  • 3 g malto muskato

  • 3 g malto kardamono

  • 1.5 g maltų pankolių sėklų

  • 1.5 g maltų anyžių sėklų

  • 2 g maltų ožragių

  • 1 g maltų gvazdikėlių

  • 1 g maltų Kajeno paprikų

  • 0.2 g maltų laurų lapų

  • 5 g džiovintų levandų

  • 14 g maltų rožių žiedlapių


1. Viską sumaišykite ir gardinkite mėgstamus patiekalus.


Skanaus.




Naujausi įrašai

bottom of page