Alfas atskleidė, kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį kepsnį ir traškių glazūruotų morkų bei ridikėlių. Tai patiekalas, kuris gali nustebinti.
Video receptą rasite čia
1–2 asm.
Gaminimo laikas: apie 20 min.
Jautienos kepsniui pagaminti reikia:
5–6 nedidelių šviežių morkų
1 saujos ridikėlių
2–3 šaukštų OBELIŲ sviesto skonio rapsų aliejaus
220 g KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“
100 ml VORUTA nealkoholinio vaisių ir (ar) uogų baltojo vyno
100 g sviesto
1 šaukštelio „Ras el hanout“ prieskonių mišinio
2 skiltelių česnako
1 šaukšto DANSUKKER cukraus „Farinas“
1–2 svogūno laiškų
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos
1. Morkas ir ridikėlius perpjaukite pusiau.
2. Į ZYLE keptuves su nuimama rankena pilkite OBELIŲ sviesto skonio rapsų aliejaus.
3. Į vieną iš keptuvių sudėkite pjaustytas morkas ir ridikėlius. Kepkite apie 3–4 min. iš
abiejų pusių.
4. Į kitą keptuvę dėkite KITCHEN ME šviežią sausai brandintos jautienos mentės
didkepsnį „Black Angus“ ir kepkite iš abiejų pusių po 2 min.
5. Į keptuvę su morkomis ir ridikėliais pilkite VORUTA nealkoholinį vaisių ir (ar) uogų
baltąjį vyną.
6. Keptuvę su jautienos didkepsniu dėkite kepti į orkaitę 180 °C temp. 5 min.
7. Į keptuvę su daržovėmis sudėkite sviestą ir prieskonių mišinį. Česnako skilteles
smulkiai sukapokite ir sudėkite ant daržovių. Pagardinkite DANSUKKER cukrumi
„Farinas“ ir druska. Patroškinkite 2–3 min.
8. Svogūno laiškus susmulkinkite peiliu.
9. Į likusį sviesto padažą sudėkite smulkintus svogūnų laiškus.
10. Į lėkštę sudėkite keptas daržoves, ant jų dėkite iškeptą jautienos didkepsnį ir viską
apšlakstykite sviesto ir svogūnų laiškų padažu.
11. Papuoškite šviežių morkų lapeliais, pagardinkite druska ir KOTANYI juodaisiais
pipirais.
„Ras el hanout“ prieskonių mišiniui pagaminti reikia:
5 g maltų imbierų
5 g maltų kalendrų
4 g maltų aitriųjų paprikų
4 g maltų paprikų
4 g malto kumino
4 g malto cinamono
4 g maltų kvapiųjų pipirų
4 g maltų juodųjų pipirų
4 g maltų ciberžolių
3 g malto muskato
3 g malto kardamono
1.5 g maltų pankolių sėklų
1.5 g maltų anyžių sėklų
2 g maltų ožragių
1 g maltų gvazdikėlių
1 g maltų Kajeno paprikų
0.2 g maltų laurų lapų
5 g džiovintų levandų
14 g maltų rožių žiedlapių
1. Viską sumaišykite ir gardinkite mėgstamus patiekalus.
Skanaus.