Naminis kebabas yra namų virtuvės kulinarinis sidabras, o gal net ir auksas, ypač jeigu kalbame apie šiuos sultingus, sviesto padažu pateptus jautienos ir triušienos kebabus.
Ir kasdienai, ir šventei. Gal šiandienai?
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
3–4 asm.
Triušienos ir jautienos kebabui pagaminti reikia:
4–5 šakelių petražolių
4–5 šakelių kalendrų
1 vid. dydžio svogūno
2 vnt. sausai brandintos jautienos maltinių „Mėsainiams“
250 g šviežios smulkintos tiušienos
2 šaukštų brendžio
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 šaukštelio malto kumino
1 šaukštelio maltos kalendros
½ šaukštelio maltos ožragės
1 šaukštelio maltos aitriosios paprikos
1 šaukštelio saldžiosios maltos paprikos
Sviesto (patiekti)
Žoleles ir svogūną smulkiai supjaustykite, o dar geriau sutrinkite trintuvu.
Sausai brandintos jautienos maltinius „Mėsainiams“ ir šviežią smulkintą triušieną sumaišykite su brendžiu ir žalumynais. Pasūdykite, įberkite prieskonių, pipirų ir gerai išmuškite mėsą, kad taptų glotni ir lipni. Jei neišmušite, kebabai nesilaikys ant iešmo.
Suvilgytomis vandeniu rankomis ant iešmų arba šakų formuokite pailgus kebabus, kepkite vidutinėje kaitroje apie 20 min.
Iškepusius kebabus nuimkite nuo iešmų, sudėkite į vieną indą, ant viršaus uždėkite sviesto ir uždenkite. Palaikykite 10 min. ir patiekite.
Gardžių atradimų!