Nesaldus, todėl tobulai tinkantis užkandžiams, prancūziškos kilmės pyragas su pomidorais, bazilikais ir kietuoju sūriu ant stalo ilgai nestovės.
O tą, kuris jį gamins, džiugins ne tik skanus kvapas iš orkaitės, bet ir greitas kišo paruošimas.
4 porcijoms
Kišui pagaminti reikia:
125 g sluoksniuotos tešlos
6 kiaušinių
100 ml grietinėlės
200 g vyšninių pomidorų
100 g kietojo sūrio
žiupsnelio šviežių bazilikų
druskos, pipirų
1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Kepimo formą išklokite tešla ir dėkite kepti. Kepkite apie 10 min. 2. Kiaušinius gerai suplakite su druska, pipirais ir grietinėle.
3. Ant iškeptos tešlos suberkite pusiau perpjautus vyšninius pomidorus, užpilkite kiaušinių plakinį ir dėkite į 180 °C orkaitę. Kepkite apie 20 min.
4. Iškepusį pyragą pabarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintais bazilikais.
Skanaus!