top of page

Jaukiausias kepinys: kvapni bulvių duona su ciberžole


kvapni bulvių duonelė su ciberžole, kepiniai, Alfo Ivanausko recepetai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

6-8 asm.

Gaminimas 40 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ra 200 °C

Zzz 2 val. 30 min.

Bulvių duonelei iškepti reikia:

  • 2 vid. dydžio svogūnų

  • 1 šaukšto aliejaus

  • 1 kupino šaukšto „Garam Masala“ prieskonių

  • 1 kupino šaukštelio ciberžolės

  • 2–3 vid. dydžio bulvių

  • 450 g miltų picai

  • 1 pakelio sausų mielių, skirto 500 g miltų

  • 1 šaukšto druskos

  • 1 šaukšto cukraus

  • 250 ml vandens

  • 40 g tirpinto sviesto



1. Supjaustykite svogūnus plonais šiaudeliais. Įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus aliejuje. Baigdami kepti suberkite „Garam Masalą“ ir ciberžolę. Pakepinkite 1–2 min.

2.Bulves išvirkite ir sutrinkite.

3. Į dubenį suberkite miltus picai, mieles, druską, cukrų, supilkite vandenį, sudėkite kepintus svogūnus ir sutrintas bulves. Viską išminkykite iki glotnios tešlos. Pabaigoje supilkite tirpintą sviestą. Palikite kildintis maždaug valandai.

4. Perminkykite, padalykite tešlą į keturis pailgus paplotėlius ir palikite kildintis dar 30 min. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite apie 30 min. Aušinkite ant grotelių.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page