Jaukiausi pietūs pasaulyje: naminiai vištienos kukuliai su žirneliais ir jogurto padažu
- 2020-09-07
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2021-09-15

6 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 30 min.
Orkaitės t-ra 200 °C
Reikia:
500 g vištienos faršo
1 cukinijos (apie 300 g)
1 šaukšto kaparėlių
1 šaukšto pesto
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Druskos (pagal skonį)
400 g šaldytų arba HEINZ konservuotų žaliųjų žirnelių
1 svogūno
20 ml aliejaus
20 g sviesto
3–4 šakelių mėtų
1 citrinos
1 romaninių salotų gūžės
200 g graikiško jogurto
1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių
Sutarkuokite cukiniją. Sumaišykite faršą, tarkuotą cukiniją, kaparėlius. Pasūdykite, įberkite pipirų. Viską gerai išmaišykite. Suformuokite kukulius, sudėliokite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 25 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
Romanines salotas perpjaukite pusiau, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir kepkite kartu su kukuliais 10–15 min.
Supjaustykite svogūną, pakepinkite jį keptuvėje su sviestu ir likusiu aliejumi. Suberkite žirnelius, įpilkite pusę stiklinės vandens ir jį nugarinkite. Supjaustykite mėtas ir jas suberkite į žirnelius, pasūdykite ir įpilkite šaukštą citrinos sulčių. Nutarkuokite citrinos žievelę ir įberkite žiupsnelį jos į žirnelius. Permaišykite ir nuimkite nuo viryklės.
Padažui sumaišykite jogurtą su garstyčiomis ir pasūdykite.
Patiekite kukulius su žirneliais, keptomis salotomis ir padažu.
Skanaus!