Labai lengvas pagaminti ir išties neatsivalgomas užkandis, tinkantis turbūt visoms progoms: šventėms, iškyloms ar tiesiog draugiškam, kaimyniškam, bičiuliškam pasisėdėjimui vakare prie grilio. Tikras susitikimų hitas!
Sūrių fondiu pagaminti reikia:
50 g bri sūrio
50 g fermentinio sūrio
50 g lydyto sūrio
2 šaukštų kamambero sūrio
50–80 ml pieno
Kelių lapelių šviežių petražolių ir kalendrų
1. Griliui naudokite karščiui atsparų indą. Jame pasmulkinkite ir sumaišykite visus sūrius.
2. Sūrius užpilkite pienu, kad juos šiek tiek apsemtų.
3. Ant masės uždėkite smulkintų prieskoninių žolelių.
4. Viską apkepkite grilyje ir patiekite su savo mėgstamais „taller’iais“.
ALFO PATARIMAI:
· Jei naudosite pelėsinį sūrį, prieskoninių žolelių nebenaudokite – sūris užgoš daugelį skonių.
· Rinkitės savo mėgstamus sūrius.
· Papildomai galite naudoti česnaką.
Skanaus!