Reikia:
1 svogūno
2 skiltelių česnako
Žiupsnelis rudojo cukraus
Aliejaus (kepti)
4 saldžiųjų paprikų
1 aitriosios paprikos
1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
100 ml pomidorų tyrės
Saujos juodųjų alyvuogių be kauliukų
Žiupsnelio druskos
350 g makaronų
Petražolių (patiekti)
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su cukrumi. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir trumpai pakepkite svogūną su česnaku.
Supjaustykite paprikas. Į keptuvę su svogūnu ir česnaku suberkite paprikas. 1–2 min. kepkite didelėje kaitroje, po to sumažinkite kaitrą.
Suberkite raudonėlį, supilkite pomidorų tyrę, uždenkite ir kaitinkite dar 10–15 min. Jei reikia – papildykite dar daržovių sultinio.
Pabaigoje peiliu sutraiškykite alyvuoges ir jas suberkite į troškinį. Jei reikia, pagardinkite druska. Patiekite su makaronais ir apibarstę petražolėmis.