Laukiamiausias metų sezonas Lietuvoje – jau čia. Oras – nuostabus, gamta – pilna atradimų ir
pirmų kartų. Nebūtina sau mesti žygiavimo, šalto vandens ar bet kokio kito iššūkio, bet labai
raginame gyventi aktyviau, kvėpuoti pilnais plaučiais ir „įkrauti” save naujais vaizdais, garsais ir
skoniais – savo ir tik savo malonumui!
Grynas oras – geriausias gero apetito draugas. Kad iškylavimas būtų malonus, rūpestingai
suplanuota užkandžių pintinėlė – būtina. Raginame pasirūpinti, kad joje būtų sočių, bet lengvų užkandžių. Vienas galimų variantų – krekeriai + daug skirtingų pagardų.
Naujieji sūrūs krekeriai GAIDELIS, kaip ir jų pirmtakai – populiarumo viršūnėje karaliaujantys
sausainiai GAIDELIS, labiausiai skirti užkandžiavimui. Ir ne tik gamtoje. Tyrimai rodo, kad dėl
laiko stokos užkandžiavimas tampa kone neišvengiamas ir namuose, ir darbe (užkandžiaujame
nuo 2 iki 6 kartų per dieną), tad gamintojai pasirūpino, jog krekeriai būtų ne tik nepamirštamai
gero skonio, bet ir kuo geresnės sudėties.
Gaidelio simboliu paženklinti krekeriai kepami iš lietuvių gamintojų miltų krosnyje, todėl yra
gardžiai apskrudę, be to, pasakiškai traškūs, nes tešla sluoksniuojama net penkis kartus!
Krekerius GAIDELIS galima valgyti vienus. Galima derinti su įvairiais pagardais: alyvuogėmis,
vaisiais, uogomis, saldžiomis ir nesaldžiomis užtepėlėmis, pavyzdžiui, riešutų kremu, mėgstamu džemu, tepamuoju sūriu, čatniu ir t. t. Galima „užkloti” gabalėliu mėgstamos dešros, žuvies ar sūrio riekele. Užtepėles, o taip pat ir mišraines krekeriu galima kabinti lyg šaukštu (puiki išeitis gamtoje) arba tepti ant krekerio.
Be to, krekeriai GAIDELIS yra trijų skirtingų skonių – degustuokite juos su skirtingomis
užtepėlėmis ir kitais pagardais. Štai keli receptai:
GAIDELIS KREKERIAI „KLASIKA“ – traškus ir lengvas tirpinto sviesto skonio krekeris su
vos ant lūpų juntamu druskos prieskoniu. Panašūs į spragėsius, tik kvadrato formos.
GAIDELIS KREKERIAI „SŪRIS“ – tai krosnyje apskrudę gurmaniški krekeriai su vienu
populiariausiu pasaulyje sodraus riešutinio skonio „Gouda“ sūriu ir druskos kristalais.
GAIDELIS KREKERIAI „GRIETINĖ IR SVOGŪNAS“ – traškus krosnyje keptas
sluoksniuotos tešlos krekeris su lengva saldžiarūgšte namine grietine ir su niekuo
nesupainiojamų gležnų pavasarinių svogūnėlių, aromatingų petražolių bei druskos pabarstukais.
Krekeriai + pagardai = daugybė skirtingų skonių galimybių, todėl užkandžių krepšelis
niekada nebus nuobodus ir įtiks įvairiausių skonių mėgėjams.
Comments