Šis sotaus, stipraus bulvių omleto receptas taps vienu mėgstamiausiu patiekalu, tinkančiu net ant pietų stalo. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.
6–8 asm.
Gaminimo laikas: apie 1 val.
Ispaniškam bulvių omletui pagaminti reikia:
8–10 vidutinio dydžio bulvių
1 l rapsų aliejaus
2 vidutinio dydžio svogūnų
10 kiaušinių
Žiupsnelio malto muskato riešuto
1 pakelio fermentinio sūrio riekelėmis
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1 saujelės petražolių lapelių (papuošimui)
Nuskustas bulves supjaustykite plonais griežinėliais ir pamirkykite šaltame vandenyje apie 15 min. Plaukite švariu vandeniu. Nusausinkite.
Į prikaistuvį supilkite rapsų aliejų ir sudėkite nuplautas bulves.
Ant vidutinės kaitros virkite apie 20 min., kol bulvės suminkštės, bet liks dar traškios viduje. Bulves nukoškite per kiaurasamtį.
Į keptuvę pilkite 4–5 šaukštus nukošto aliejaus ir jame kepinkite šiaudeliais pjaustytus svogūnus, kol suminkštės.
Išplakite kiaušinius ir sumaišykite su apvirtomis bulvėmis bei keptais svogūnais. Pagardinkite maltu muskato riešutu, druska ir pipirais.
½ kiekio masės pilkite į keptuvę, sudėliokite fermentinį sūrį ir sudėkite likusią bulvių bei kiaušinių masę.
Ant vidutinės kaitros kepkite apie 8–10 min., kepimą tęskite orkaitėje 180 °C temp. dar 15–20 min.
Iškepus atsargiai apverskite ir papuoškite petražolių lapeliais.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Skanaus.