Jei dažnai vaikštinėjate sostinės Vilniaus gatve, tikrai žinote salotų barą „Mano guru“, tad tikriausiai pastebėjote, kad ši vieta jau keletą mėnesių nedirba. Tačiau laukti liko neilgai – „Mano guru“ komanda dėlioja paskutinius akcentus ir pakvies į savo atsinaujinusias erdves.
Kavinė keturiolika metų dirbo be pertraukų, todėl, kaip sako jos vadovė Reda Sutkuvienė, pokyčiai buvo būtini. Atnaujintas tiek interjeras, tiek meniu. Virtuvėje suksis ir naujas šefas.
Valerijos Stonytės nuotr.
INTERJERAS. Kavinėje esančios trys erdvės bus pritaikytos skirtingiems lankytojų poreikiams. Pirmoji skirta dalykiniams susitikimams, vidurinė – laisvalaikiui, kur lankytojai turės galimybę stebėti, kaip ruošiami patiekalai, ir, jei norės, labiau susipažinti su darbuotojais. Trečioji, galinė, salė bus pritaikyta įvairiems renginiams, šventėms.
„Visą laiką „Mano guru“ spalvinėje gamoje dominavo juoda ir balta. Dabar iš juodos spalvos pereiname į šviesią – vilties, džiaugsmo spalvą“, – pasakoja ji. Toks spalvų pasirinkimas – nėra atsitiktinis. Kaip ir iki šiol, „Mano guru“ puoselės socialinio verslo koncepciją – siūlys darbą žmonėms, išėjusiems iš įkalinimo įstaigų, baigusiems reabilitacijos programas, kur gydėsi nuo alkoholio ar narkotikų priklausomybių.
„Norime, kad šviesios spalvos simbolizuotų naują pas mus ateinančių žmonių gyvenimo pradžią, šviesesnę ateitį“, – sumanymą paaiškina R. Sutkuvienė. Tiesa, senųjų baldų kavinė neatsisakė, nusprendė juos atnaujinti. „Mes norime dirbti atsakingiau, nešvaistyti maisto, diegti atsakingo vartojimo vertybes ir perspektyvoje siekti „zero waste“, – viziją pristato kavinės vadovė.
Dar viena naujovė ypač patiks tiems, kurie šiltuoju metų laiku mėgsta valgyti lauke. „Mano guru“ atskleidžia, kad turės lauko terasą.
MENIU. Kavinė ir toliau laikysis sveiko maisto krypties. Jei mėgote lankytis šioje vietoje dėl salotų, galite nesijaudinti – jos iš meniu nedings. Kaip žada kavinės vadovė, galėsite rasti naujų skonių – ne tik salotų, bet ir kitų patiekalų. Kokių, kol kas neatskleidžia, tačiau pažada, kad įvairovės netrūks. Taigi, meniu trumpės, bet įvairovė bus didesnė.
Dar vienas akcentas – pusryčiai. Ne tik ankstyvi, darbo dienų rytais, bet ir vėlyvieji – savaitgaliais. R. Sutkuvienė intriguoja: naujasis šefas pristatys ypatingą Benedikto kiaušinių receptą. Taip pat bus galima rinktis ir varškėčius, kitus dienos pradžiai tinkamus patiekalus.
DARBO LAIKAS. 7:00–22:00 val. darbo dienomis ir 9:00–20:00 val. savaitgaliais.