6 asm.
Gaminimas 50 min.
Reikia:
200 g virtų lęšių
2 ropinių svogūnų
3 šaukštų aliejaus
2 morkų
50 g sviesto
2 skiltelių česnako
2 šaukštų kario
2 šaukštų kumino
2 šaukštų grūstų kalendrų
1 šaukšto kardamono
1 aitriosios paprikos
2 cm dydžio šviežio imbiero gabalėlio
2 šaukštų cukraus
2 indelių (po 425 g) konservuotų pomidorų savo sultyse
1 l daržovių sultinio druskos
6 šaukštų natūralaus jogurto
šviežių kalendrų lapelių
1. Svogūnus supjaustykite šiaudeliais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje su sviestu. Suberkite smulkintas morkas ir kepkite, kol daržovės suminkštės. Suberkite smulkintą aitriąją papriką, cukrų ir prieskonius. Truputį pakepinkite. Tada supilkite pomidorus ir sultinį. Troškinkite ant lėtos ugnies apie 40 min. Paskaninkite druska ir smulkintu imbieru.
2. Sriubą sutrinkite rankiniu maišytuvu iki vientisos masės.
3. Patiekite su virtais lęšiais, jogurtu ir šviežiomis kalendromis.