top of page

Imbierinis sausainis „Milžinas“

Gal parepetuojame Kalėdas? Bet nebūtinai tik Kalėdos gali kvepėti cinamonu, imbierais ir sausainiais, tiesa? 

Labai traškus, labai plonas ir (gali būti) laaaabai didelis imbierinis sausainis – tai tikras džiaugsmas vaikams ir ne vaikams. Net pavydu, kokia skani, suburianti pramoga, ir koks jaukus pasisėdėjimas su kava, arbata ar pieno stikline jūsų laukia! 

Tokiam sausainiui net progos nereikia – jis pats kaip šventė. 

imbierinis sausainis_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

 

7–12 asm.

Gaminimo laikas: 30 min.


Sausainiams iškepti reikia:

  • 250 g VILNIUS margarino „Kepiniams su sviestu“

  • 50 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 50 g DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukštelio KOTANYI burbono vanilinio cukraus

  • 2 šaukštų DANSUKKER tamsiojo sirupo

  • 200 g miltų

  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo

  • ½ šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 šaukštelio cinamono

  • 1 šaukštelio maltų imbierų

  • 2 gvazdikėlių

  • ½ citrinos žievelės


  1. Į dubenį sudėkite kambario temperatūros VILNIUS margariną „Kepiniams su sviestu“, suberkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“. Masę išplakite elektriniu plakikliu.

  2. Įmuškite kiaušinį, berkite druskos, KOTANYI burbono vanilinio cukraus, supilkite DANSUKKER tamsųjį sirupą ir gerai išplakite.

  3. Suberkite visus birius ingredientus, smulkintus gvazdikėlius ir tarkuotą citrinos žievelę, išmaišykite.

  4. Tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždenkite antru sluoksniu popieriaus ir plonai iškočiokite.

  5. Kepkite įkaitintoje 150 °C orkaitėje apie 8 min., nuimkite kepimo popierių ir vėl kepkite apie 12 min., kol gražiai apskrus.


    Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page