top of page

Ieškomiausias: Austėjos Landsbergienės moliūgų pyragas

Šis iš Austėjos Landsbergienės virtuvės į VMGonline.lt receptainę atkeliavęs pyragas muša visus rekordus. Tai – ieškomiausias pyrago receptas!

Šio pyrago paruošimo būdas daug kuo primena amerikietišką sūrio pyragą, o gamybos procesas įtraukia visą šeimą, paprastą vakarą paversdamas mažyte švente.


Austėjos Lansdbergienės pyragas, VMGonline
VMG nuotr.


Moliūgų pyragui iškepti reikia:

Pagrindui:

  • 2 „Digestive“ sausainių pakelių (jei jų nerandate prekybos centre, tiks ir „Belvita“ pusrytainių avižinių sausainių pakelis)

  • 100 g sviesto

Pyrago masei:

  • Vidutinio moliūgo minkštimo/tyrės (turi išeiti 3–4 stiklinės keptų ir sutrintų moliūgų)

  • 2 kiaušinių

  • 1 kiaušinio trynio

  • 1/3 stiklinės DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 1/2 a. š. druskos

  • 5 a. š. cinamono

  • 2 a. š. imbiero miltelių

  • 1–2 a. š. muskato riešuto miltelių

  • 2 indelių (po 125 g) „Philadelphia Light“ sūrio

  • 2–3 šaukštų saldaus sutirštinto pieno


  1. Sausainius sulaužome, o po to arba sutraiškome su kočėlu dubenyje iki miltelių konsistencijos, arba sudedame į maišelį ir leidžiame vaikams trypti ant maišelio tol, kol sausainiai pavirs trupiniais. Gautą trupinių masę suberiame į skardą.

  2. Tuomet išlydome sviestą ir, kiek ataušinę, supilame ant trupinių. Iš gautos masės sulipdome pyrago pagrindą.

  3. Vidutinio dydžio moliūgo turinį išvalome nuo sėklų, supjaustome gabaliukais, sudedame juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame įkaitintoje orkaitėje, kol visai iškepa – tai trunka apie 40–60 min.

  4. Moliūgą sutriname iki piurė konsistencijos, įmušame į masę du kiaušinius ir dar vieną kiaušinio trynį, suberiame cukrų, druską, prieskonius, sūrį ir sutirštintą pieną, sumaišome iki vientisos masės, ją sukrečiame į sausainiais padengtą skardą ir pašauname į iki 190 °C įkaitintą orkaitę. Kepame 45–60 min.


 

Patarimas, kuris išgelbėja moliūgų pyragus

Kepant moliūgų pyragus labai svarbu laikytis vienos taisyklės, dėl kurios pyragai ir iškyla, ir gražiai iškepa. Labai svarbu, kad pyragui kepti naudojama moliūgo tyrė nebūtų pernelyg drėgna: ji turi būti labai tiršta ir nevandeninga. Jeigu nesate tikri dėl moliūgo tyrės tirštumo, įmaišykite į masę dar 1–2 šaukštus miltų.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page