Šiandien pristatome dar vieną, kuri patiks visiems grikių gerbėjams. Šios maistingos kruopos, paruoštos pasitelkiant skirtingus ingredientus, gali stebinti vis iš naujo. Išbandykite ir įsitikinsite patys: kai šonine ir nektarinais pagardinti grikiai atsidurs jūsų pietų dėžutėje, pietų pertraukos lauksite labiau nei bet kada.
Grikiai su šoninės ir nektarinų pagardu
Jums reikės:
120 g karštai rūkytos šoninės
1 nektarino
1 šaukšto medaus
1 šaukšto sojų padažo
1 česnako skiltelių
300 g virtų grikių
40 g sviesto
druskos, pipirų
aliejaus (kepti)
šviežios kalendros
Šoninę ir nektariną supjaustykite kubeliais. Apkepkite keptuvėje su aliejumi.Sudėkite medų ir sojų padažą bei traiškytą česnaką. Šiek tiek pakaramelizuokite.Grikius pakepinkite su sviestu ir pagardinkite druska bei pipirais.Ant grikių uždėkite šoninės ir nektarinų pagardą. Papuoškite šviežia kalendra.