Daugelis ruošiame įdarytus kiaušinius, bet gal laikas naujam skoniui? Alfas pasiūlė pagardinti juos ypatingu ingredientu, kurio dar tikrai nenaudojote gaminant šį patiekalą.
Įdarytiems traškiems kiaušiniam pagaminti reikia:
2 asm.
50 g džiovintų baravykų (ar kitų grybų)
150 g poro
2–3 šaukštų saulėgrąžų aliejaus
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos
Šlakelio brendžio arba konjako
2 kietai virtų kiaušinių
1 šaukšto majonezo
2 riekelių juodos duonos
Žiupsnelio prieskoninių žolelių (papuošimui)
1. Pavirkite grybus apie 15 min. Atvėsusius smulkiai supjaustykite.
2. Porą supjaustykite smulkiau nei pusžiedžiais.
3. Į keptuvę pilkite saulėgrąžų aliejaus, įkaitinkite ir berkite porus. Kepinkite, o kai
poras apkeps, sudėkite grybus, įberkite juodųjų pipirų ir druskos. Maišant viską
apkepinkite. Pilkite brendžio ir keletą minučių kepkite, kad jį nugarintumėte.
4. Kietai virtus kiaušinius perpjaukite pusiau ir išimkite trynius.
5. Į dubenį dėkite paruoštą įdarą, trynius ir viską išmaišykite. Palaukite, kol atvės, tada dėkite
majonezo ir išmaišykite.
6. Į baltymų vidų sudėkite paruoštą įdarą.
7. Juodos duonos riekeles susmulkinkite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje
apie 3–4 min., kol išdžius.
8. Kiaušinius apibarstykite duonos trupiniais ir mėgstamomis žolelėmis.
Gardžių atradimų.