top of page

Įdaryti šventiniai kiaušiniai su čioriso dešra (Receptas)

Jeigu iš viso šaltų užkandžių asortimento reikėtų pasirinkti vieną, įdomu, ką rinktumėtės? Kažkodėl beveik neabejojame, kad įdaryti kiaušiniai būtų vienas populiariausių pasirinkimų, nes: a) labai lengva pagaminti; b) patogu valgyti; c) tobulai tinka maisto likučiams sunaudoti; ir – svarbiausia – d) galima prikurti įvairiausių skonių variacijų. 

Šįkart dalinamės receptu, kuriame labai gardžiai dera aštri čioriso dešra, parūkyta paukštiena, ančiuviai, kaparėliai ir petražolės. 

Bet neskubėkite vertinti, kol neišbandėte. Nekantraudami laukiame atsiliepimų! 

įdaryti kiaušiniai_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

 

10 įdarytų kiaušinių puselių 

Gaminimo laikas: 40 min. 


Įdarytiems kiaušiniams pagaminti reikia:

  • 100 g KITCHEN ME karštai rūkytos antienos filė su oda

  • 80 g čioriso dešros 

  • 1 vidutinio svogūno 

  • 40 g ROKIŠKIO sviesto „Naminis“

  • 2–3 ančiuvių 

  • Šlakelio nealkoholinio brendžio 

  • 5 virtų kiaušinių 

  • 4–5 šaukštelių SACLA pomidorų ir alyvuogių padažo „Puttanesca“

  • 60 g CASTELLO kreminio sūrio su pomidorais ir bazilikais

  • 3 šaukštelių SACLA kaparėlių acte 

  • Žiupsnelio VEGETA bulvių prieskonių

  • 2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezo „Originalus“

  • SOSTINĖS šviesios duonos su raugu patiekti su kiaušiniais

  • 1 saujos šviežių petražolių

  • 1 saujelės granatų sėklų   

  • 1 saujelės mikrožalumynų 


1. Nuimkite odelę nuo KITCHEN ME karštai rūkytos antienos filė, mėsą supjaustykite mažais kubeliais, o čioriso dešrą smulkiai sukapokite. Dėkite apkepti į įkaitintą keptuvę. 

2. Kubeliais supjaustykite svogūną. Į švarią keptuvę dėkite ROKIŠKIO sviestą „Naminis“, berkite svogūnus, sudėkite ančiuvius. Supilkite brendį, uždekite ir palaukite, kol liepsna visiškai užges, kad alkoholis išgaruotų.

3. Kietai virtus kiaušinius perpjaukite pusiau ir išimkite trynius. Į trintuvą sudėkite trynius, SACLA pomidorų ir alyvuogių padažą „Puttanesca“, CASTELLO kreminį sūrį su pomidorais ir bazilikais, SACLA kaparėlius. Pagardinkite VEGETA bulvių prieskoniais. 

4. Sudėkite apkepintą mėsą (šiek tiek palikite papuošimui), KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezą „Originalus“ ir viską sutrinkite.

5. Paruoštą įdarą išspauskite į kiaušinių baltymus (jei liko įdaro, juo aptepkite SOSTINĖS šviesią duoną su raugu, užberkite kepintos mėsytės ir pagardinkite petražolėmis). 

6. Kiaušinius papuoškite šviežiomis petražolėmis, granatų sėklomis ir mikrožalumynais.


Gardžių atradimų.


bottom of page