Tokie dideli pievagrybiai taip ir prašosi būti įdaryti. Šį kartą pagardinome juos ir cukinijų spagečiais. Lengvas įdomaus ir skanaus patiekalo receptas.
4 asm.
Gaminimas 25 min.
Kepimas 30 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Įdarytiems pievagrybiams pagaminti reikia:
120 g kreminio sūrelio
1 kiaušinio
50 g tarkuoto kietojo sūrio
Žiupsnelio druskos
50 g bolivinių balandų dribsnių
1 šaukšto pesto
1–2 šakelių baziliko
4 „Baltic Champignons Portobello" pievagrybių
1 šaukšto garstyčių
1–2 šaukštų aliejaus
1 mažos cukinijos (~150–180 g)
½ citrinos sulčių
1. Kreminį sūrelį sumaišykite su kiaušiniu ir tarkuotu sūriu. Įberkite druskos. Suberkite bolivinių balandų dribsnius, sudėkite pestą ir viską išmaišykite. Smulkiai supjaustykite baziliką.
2. Grybus pasūdykite, patepkite garstyčiomis. Ant portabello grybų uždėkite įdaro, sudėkite viską į kepimo popieriumi išklotą skardą. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 25 min.
3. Cukinijas supjaustykite spagečiais, pasūdykite, pašlakstykite aliejumi ir citrinos sultimis. Patiekite iškeptus grybus su cukinijomis.
Skanaus!