Grybų ir moliūgų padažu užkepti įdaryti makaronai – gundantis patiekalas pietums ar vakarienei. Pagal Alfo receptą pagaminsite lengvai ir greitai.
Video receptą žiūrėkite čia.
4–5 asm.
Gaminimo laikas: apie 50 min.
Įdarytiems makaronams su grybų ir moliūgų padažu pagaminti reikia:
½ sviestinio moliūgo
1 svogūno
1 saliero lapkočio
5–6 skiltelių česnako
1 saujos pievagrybių
4–5 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio druskos
150 g KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos paplotėlio mėsainiams
2 KOTANYI laurų lapų
5–6 KOTANYI gvazdikėlių
Žiupsnelio KOTANYI džiovintų bazilikų
400 g konservuotų pomidorų
2–3 šaukštų pomidorų pastos
1 šaukšto baltojo vyno acto
1 stiklinės VORUTA nealkoholinio baltojo vyno
1 stiklinės TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens
2–3 šaukštų DANSUKKER šviesiojo sirupo
70 g DŽIUGAS kietojo sūrio brandinto 24 mėn. „Delicate“
Žiupsnelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
50 ml ŽEMAITIJOS pieno
2–3 šaukštų maskarponės sūrio
2 saujų didelių kriauklės formos makaronų
1 saujos bazilikų lapelių
120 g buratos sūrio
1. Moliūgą, svogūną ir saliero lapkotį supjaustykite kubeliais. Česnaką smulkiai sukapokite. Pievagrybius supjaustykite stambiau.
2. ZYLE keptuvėje su nuimama rankena įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite kepti
smulkintus moliūgus, svogūną ir salierą. Kepkite apie 5 min., kol daržovės karamelizuosis.
3. Sudėkite smulkintus pievagrybius ir gerai išmaišykite. Įdėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto, pagardinkite druska ir pipirais.
4. Dėkite KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos paplotėlį mėsainiams ir mentele sutrupinkite mėsą. Viską pagardinkite KOTANYI prieskoniais, gerai išmaišykite ir sudėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, pilkite baltojo vyno actą bei VORUTA nealkoholinį baltąjį vyną.
5. Sudėkite smulkintą česnaką, gerai išmaišykite. Supilkite TICHĖ natūralų negazuotą mineralinį vandenį ir DANSUKKER šviesųjį sirupą. Troškinkite apie 10 min.
6. Sutarkuokite DŽIUGAS kietąjį sūrį brandintą 24 mėn. „Delicate“, berkite citrinos žievelę, žiupsnelį KOTANYI bazilikų, pilkite ŽEMAITIJOS pieno, sudėkite maskarponės sūrį ir gerai išmaišykite. Įdarą sudėkite į makaronus.
7. Įdarytus makaronus dėkite į daržovių ir mėsos troškinį, uždenkite dangčiu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 °C temp. apie 20 min. Nuimkite dangtį ir kepkite dar 10 min.
8. Makaronus papuoškite bazilikų lapeliais. Patiekite su plėšytu buratos ar mocarelos sūriu.
Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.
Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.
Skanaus.