4 asmenims
Įdarytiems kiaušiniams su jūrų gėrybėmis pagaminti reikia:
8–10 kiaušinių
100 g jūrų gėrybių mišinio (krevečių, midijų mėsos, mažųjų aštuonkojų)
1 šaukšto sviesto
1 skiltelės česnako
1 avokado
100 g rūkytos lašišos
1 šaukšto majonezo
šlakelio šviežiai spaustų citrinos sulčių
žiupsnelio džiovintų aitriųjų paprikų
druskos, juodųjų pipirų
šviežių krapų (papuošti)
1. Kiaušinius kietai išvirkite.
2. Jūrų gėrybes pakepkite keptuvėje su sviestu, trintu česnaku, druska ir pipirais.
3. Nulupkite virtus kiaušinius ir nupjaukite jų viršūnėles – apie ¼ kiaušinio.
4. Nupjautas dalis ir trynius sudėkite į maisto smulkintuvą su avokadu, majonezu, lašiša, citrinos sultimis ir aitriąja paprika. Paragaukite, jei trūksta, įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
5. Paruoštu įdaru užpildykite kiaušinius, ant viršaus uždėkite keptų jūrų gėrybių, papuoškite krapais.
Skanaus!